ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 16 touko 2004 03:00

RoPS jyräsi myös Kuusysin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura puuskuttaa jalkapallon A-nuorten SM-sarjan kärjessä ilman pistemenetyksiä neljän kierroksen jälkeen. RoPS-junaa ei saanut lauantaina raiteiltaan edes hallitseva Suomen mestari Kuusysi, joka sai pakata kimpsut ja kampsut Lahden bussiin 2-0 (1-0) tappio takakontissa.

935934
Jari Gröhn luuti RoPSin puolutuksessa omissa korkeuksissa. Kuusysin hyökkääjät katsovat topparin työskentelyä.
592677
Konsta Hietanen (oik.) oli Kuusysin parhaita pelaajia. Kuvassa varjostaa RoPSin Kimmo Karvonen.

RoPS kirjasi lauantaina Lapinaukealla todellisen taisteluvoiton, sillä Kuusysi oli selvästi vahvempi ja hallitsevampi joukkue. RoPS puolusti kuitenkin sitkeästi ja oli vielä sopivan onnekas lahtelaisten 2. jakson pahimmassa vyörytyksessä. Kotijoukkueen parhaan puukon kävi pokkaamassa maalivahti-kapteeni Risto-Pekka Söderlund, joka torjui ilmiömäisesti kaksi varmaa maalia. Varsinkin loppuhetkien venytys parista metristä tulleeseen Dimitri Kovalenkon laukaukseen oli ottelun ratkaisusuorituksia. Ylärimakin oli kertaalleen Söderlundin apuna.

- Kuusysi oli ylivoimaisesti paras vastustaja, jonka olemme sarjassa tähän mennessä kohdanneet. Onneksi puolustus ja Ripa (Söderlund) olivat tänään loistavia, kehui RoPSin valmentaja Mika Lumijärvi.

Kiistala rankasi vastaiskusta

RoPS oli hieman puolustusasetelmissa jo avausjaksolla, mutta iski terävästi vastaan. 25. minuutin kohdalla RoPS-laiturit repivät keskityksillä Kuusysin puolustuksen hajalle ja Samuel Kiistala tinttasi 1-0 keskelle maalia. Viimeinen keskitys tuli Jari Barskilta.

Lahtelaiset hakivat tasoitusta viimeiseen minuuttiin asti. Viimeiseen kulmatilanteeseen rynnisti myös lahtelaisten maalivahti. RoPS purki kulman nopeasti ja onnistui pelaamaan Dmitri Novikin läpiajoon. Tämä sai viimeistellä tyhjään maalin 2-0.

- Pojat tekivät paikoista maaliin niin kuin pitää. Kuusysi ei niin tehnyt, kuittasi Lumijärvi hymy huulessa.

Söderlundin ohella RoPSin puolustuspelin voimahahmo oli toppari Jari Gröhn, jonka ohi oli keskityksillä turha yrittää. Hän katkoi jämäkästi niin ilmassa kuin maassa. Hyvää taustatukea antoivat Petteri Hyvönen, Niko Peura ja Pauli Turpeenniemi.

- Positiivinen yllätys oli Harri Hirvelä, joka kentälle päästyään näytti muille kovaa taistelutahtoa. Niko Aho onnistui myös niin kauan kuin jaksoi, summasi Lumijärvi.

Kuusysistä ei juurikaan erottunut nuorten MM-kisoissa vuosi sitten pelannut Ville-Veikko Savolainen. Sen sijaan taidoillaan vakuutti Daniel Ursin sekä toppariosastoa johtanut kapteeni Jukka Veltheim.

RoPSin kausi jatkuu helatorstaina kotiottelulla Valkeakosken Hakaa vastaan. Ottelu alkaa Lapinaukealla klo 15.

Kari Pyykkö
© 2004 Lapin Kansa

Luettu 1999 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309