ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 23 huhtikuu 2004 03:00

RoPS B nuorella voimalla ykkösdivariin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran B-juniorijoukkueelle avautui helmikuun puolessa välissä suurena yllätyksenä paikka ikäluokan 1. divisioonan pohjoislohkoon, kun TP-47 luopui yllättäen sarjapaikastaan. Sarjanousu oli RoPSilla jäänyt syksyllä karvan verran päähän ja pettymys oli tuolloin suuri.

678638
RoPSin B-juniorit ovat valmistautuneet huolella lauantaina alkavaan 1. divisioonaan.
871452
Ari Kunnari hyppäsi B-junnujoukkueen peräsimeen helmikuussa.

- Sarjapaikan saaminen divarissa oli todellinen piristysruiske joukkueelle. Asenne treenaamiseen on ollut pojilta todella esimerkillistä, joukkueen valmentaja Ari Kunnari kertoo.

Kunnari hyppäsi joukkueen peräsimeen vasta helmikuun alusta, joten hän ei joutunut muuttamaan omia harjoitussuunnitelmiaan.

- Tietysti 1. divisioona on aivan eri sarja kuin kakkonen olisi ollut, mutta töitä tässä on tehty sillä silmällä, että sarjapaikka säilytetään.

Vanhimmassa ikäluokassa käynyt kato

B-juniorit ovat normaalisti ikävuosien 17 ja 16 välissä, mutta RoPSissa tilanne on toinen. Ikäluokasta 1987 syntyneitä mukana on 22 pelaajan joukossa enää kaksi pelaajaa, aukkoa onkin paikattu nostamalla C-junioreista 15-vuotiaita poikia ikäluokkaa ylemmäksi. Toisaalta A-junioreiden ringissä on mukana kolme 17-vuotiasta nuorukaista.

- Sarja-avauksessa lauantaina Kokkolassa on aloituksessa mukana todennäköisesti ainakin kolme C-poikaa. Fysiikassa he varmasti jäävät kahta vuotta vanhemmille jälkeen, mutta taidossa etumatka otetaan varmasti kiinni, Kunnari uskoi.

Pohjoislohko tien päällä

B-junnujen pohjoislohko on varsinainen reissulohko. RoPS pistäytyy kevätkierroksen aikana Kokkolassa, Oulussa, Vaasassa, Kuopiossa, Varkaudessa, ja Jyväskylässä.

- Emme valita, vaikka aikaa palaa maantielle. Kovat pelit ne kehittävät. Olemme varmaankin altavastaajia useassa ottelussa, mutta taistelemaan lähdetään, eikä kuvia kumarrella.

Myös B-junioreissa kevätkierroksen jälkeen lohkovoittajat nousevat SM-sarjaan ja lohkojen kolme huonointa tipahtaa hakemaan vauhtia 2.divisioonasta.

- Ehdoton tavoite on pelata myös syksyllä divarissa, mutta näiden poikien varsinainen läpimurto on odotettavissa ensi vuonna, Kunnari spekuloi.

Jukka Harmaala
© 2004 Lapin Kansa

Luettu 1712 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309