ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 13 lokakuu 2003 03:00

RoPSin junioreilla menestyksekäs kausi

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Sunnuntai oli juhlapäivä lähes 500 Rovaniemen Palloseuran juniorijalkapalloilijalle. Jokainen pelaaja sai kauden uurastuksestaan palkinnon Korkalovaaran lukiolla järjestetyissä kahdessa eri päättäjäistilaisuudessa.

 

Aikaisemmin päivällä koulu juhlasali pullisteli nappulaliigalaisia ja heidän vanhempiaan. Tilaisuus alkoi poikkeuksellisesti vanhemman ikäluokan juniorin palkitsemisella, sillä RoPSin vuoden 2003 junioripelaajaksi valitulla Janne Turpeenniemellä oli kiire lentokentälle. Syykin oli mieluinen. Nuorukainen matkasi alle 15-vuotiaiden maajoukkueleirille Eerikkilän urheiluopistolle. Janne pokkasi palkintonsa etuajassa nappuloiden silmien edessä, muutoin juhlahetki olisi ollut kahta tuntia myöhemmin juniori-ikäisten päättäjäisten päänumero. Se ei kuitenkaan Jannea haitannut.

- Tämä on hieno palkinto. Tavoitteeni on kehittyä edelleen jalkapalloilijana ja raivata paikka ikäluokan maajoukkueessa. Se ei ole helppo tehtävä, sillä mukana on vielä 50 poikaa. Tällä leirillä on 25 kokelasta. Myöhemmin tulee toinen mokoma. Ja tuolloin mukana on myös seurakaverini Parpalan Eetu, Janne tiesi.

Menestyksensä salaisuus oli vuoden juniorin helppo mainita.

- Se on harjoittelu. Joukkuetreenit ovat kolme kertaa viikossa. Lisäksi harjoittelen omalla ajallani tekniikkaa, Janne kertoi.

Valmennuspäällikkö tyytyväinen

RoPSn juniorikausi oli paras pitkään aikaan. Pohjois-Suomen piirin mestaruudet potkittiin seuran juniorijoukkueille C-14 ikäluokasta ylös päin. Vanhimmissa junioreissa RoPS on siis pohjoisen päällikkö. Se saikin valmennuspäällikkö Kari Hartikaisen myhäilemään, mutta toisaalta tilanne luo haasteita.

- Nyt on arvioinnin paikka. Riittääkö alueellinen herruus vai tavoittelemmeko koko valtakunnan huippua kilpailullisesti, Hartikainen pohti.

Hänen mukaansa valmennuksen tason nostaminen on avainkysymys ja se vaatii panostusta.

- Tuollainen asia kuin tason nostaminen ei ole hokkus pokkus homma. Valmentajille tarvitaan jatkokoulutusta ja tavoitteena on, että jokaisella ikäluokalla olisi jatkossa kaksi nimettyä valmentajaa. Ilahduttavaa on, että nykyinen porukka on halukas jatkamaan remmissä.

Ikäluokat -89, -88 ja -87 ovat Hartikaisen mukaan täynnä lahjakkaita palloilijoita.

- Seuran sisäinen erikoisvalmennus olisi keino jolla pojista saataisiin kasvatettua uusi sukupolvi, joka toisi mainetta Rovaniemelle. Mutta emme saa keskittyä vain muutamiin huippuihin.RoPS tarvitsee lisää junioreita. Kaikki ovatkin tervetulleita mukaan seuran toimintaan. Ensi vuoden tavoitteita on myös nappulaliigan kehittäminen, mitä ilmeisemmin valmennuspäällikkönä jatkava Karte kertoi.

Puheenjohtajalta mukavia uutisia

Molemmat tilaisuudet avannut RoPSin puheenjohtaja Markku Hyvönen kiitteli innokkaita vanhempia ja seuran junioreiden kilpailumenestystä. Hänen mukaansa juniorit voivat olla esikuvina edustusjoukkueelle siinä miten menestystä saadaan. Hyvösen mukaan myös A-junioreiden nousu SM-saarjaan on osa RoPSn juniorityön voimannäytettä.

Suurimman huomion puheenjohtaja sai kun hän avauspuheessaan kertoi johtokunnan terveiset juhlayleisölle. Eritoten lasten vanhemmat ottivat puheenjohtajan sanoman ilolla vastaan. Samalla hän vastasi Hartikaisen esittämään toiveseen lisä resursseista.

- Johtokunnassa arvostetaan juniorityötä ja olemmekin tehneet päätöksen henkilön palkkaamiseksi seuran junioripuolelle, puheenjohtaja ilmoitti.

Erikoispalkinnot 2003:

B: Ulkuniemi Juha-Matti, Kuusela Markus, Kiuru Anssi.

C-15: Jaukkuri Sami, Inkeröinen Juha-Pekka, Kiistala Joonas.

C-14: Salmi Joonas, Parpala Eetu, Turpeenniemi Janne.

D-13: Valasmo Anselmi, Selander Mikko, Hartikainen Tomi.

D-12: sin Törmänen Tuomas, Kaikkonen Eetu, Hartikainen Sami.

D-12: valk Kotiranta Juha, Kivioja Roope, Puljujärvi Roope.

E-11: sin Kiistala Marko, Töyräs Teemu, Jokelainen Tuomas.

E-11: valk Jokelainen Ville, Keskiruokanen Matias, Turpeenniemi Janne.

A-tytöt: Kylmänen Paula, Putaansuu Elisa, Ylipiha Maria.

C-tytöt: Repo Tiina, Tyni Jenny, Vuoskulompolo Marika.

D-tytöt: Fomin Jenni, Herranen Anni, Pitkänen Anni.

Vuoden pelaaja: Turpeenniemi Janne ( C-14 ).

Valmentaja: Hartikainen Jorma.

Vuoden joukkue: C-15

Nappulavetäjä: Autti Arto.

Erotuomari: Veli-Matti Keränen.

Jukka Harmaala
2003 Lapin Kansa

Luettu 1709 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309