ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 16 elokuu 2003 03:00

Pohjoisen hegemoniaottelu siirtyy Mäntyvaaraan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran A-junioreiden haave pelata lauantain kotiottelu Kemin KPT-85:tä vastaan Keskuskentällä hautautui, kun kaupungin kenttien käytöstä päättävä lautakunta viime hetkellä siirsi pelin raviradan kentälle Mäntyvaaraan.

  A-nuorten ykkösdivisioonan pohjoislohkoa pelaavan RoPSin valmentaja Mika Lumijärvi ihmettelee viime hetken päätöstä.

- On tämä ihmeellistä touhua. Pojille tämä on iso pettymys, sillä he ovat kovasti odottaneet Keskuskentälle pääsyä. Rovaniemellä on kyllä nurmikenttiä, mutta niillä ei ilmeisesti saa pelata, kommentoi valmentaja Lumijärvi.

Tulevaisuudessa helpotusta nurmipulaan tuo Lapinaukealle suunniteltu kolmannen sukupolven keinonurmi, joka aikataulun mukaan valmistuu kaudelle 2005. Sen käyttöön eivät säät vaikuta. Lopullista päätöstä Lapinaukean kenttäremontista ei tosin vielä ole tehty.

RoPSin tähtäimessä sarjanousu

Lauantain pelissä on kasassa kaikki pohjoisen hegemoniaottelun ainekset. Sarjatauon jälkeen RoPS on voittanut molemmat pelaamansa vierasottelut ja on sarjassa toisena. Kemiläiset puolestaan majailevat sarjataulukossa viidentenä. RoPSin ja KPT-85:n edellisessä kohtaamisessa Kemi nappasi pisteet, mutta valmentaja Lumijärven mukaan nyt on toinen ääni kellossa.

- Jos pelaamme niin kuin edellisissä otteluissa, voitto jää Rovaniemelle. Pojilla on hyvä itseluottamus päällä, ja maaleja on syntynyt kiitettävään tahtiin, kertoo Lumijärvi. Rovaniemen avainmiehistä kentältä on pois ainoastaan puolustuksen lukko Jari Gröhn, joka jää sivuun pelikiellon takia. Lumijärvi sanoo, joukkueen pelaajamateriaalin olevan niin laaja, ettei yhden miehen puuttuminen maailmaa kaada.

- Sarjanousu on ehdottomasti kauden päätavoite, ja siihen on tällä joukkueella nyt hyvä mahdollisuus. Lauantain ottelun jälkeen meillä on jäljellä vielä kolme vieraspeliä, selvittää Lumijärvi.

- Kotipeleissä rovaniemeläisyleisön tuki ja kannustus on aina tärkeää. Toivottavasti mahdollisimman moni tulee lauantaina Mäntyvaaraan huutamaan RoPSin hengen ylös.

A-nuorten ykkösdivisioonan pohjoislohkon ottelu RoPS-KPT-85 pelataan raviradan kentällä Mäntyvaarassa lauantaina kello 17.

Riku Lavia
2003 Lapin Kansa

Luettu 1023 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309