ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 27 heinäkuu 2003 03:00

Kokemus voitti nuoruuden

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Aurinkoisella Susivoudin kentällä käytiin eilen mielenkiintoinen jalkapallo-ottelu, kun 1988 Suomen mestaruuden voittaneet RoPSin A-juniorit kohtasivat seuran tämän hetkisen A-junioriyhdistelmän. Ottelu kiinnosti ihmisiä, sillä katsomossa istui noin 200 silmäparia.

723669
RoPSn A-juniorit vuosimallia 1988 kokoontuivat yhteen Rovaniemelle. Viimeksi he tapasivat 1998.

Nostalginen ottelu alkoi hiljaisella hetkellä, sillä pelaajat ja yleisö kunnioittivat edellisenä yönä kuollutta pitkänlinjan jalkapallomiestä Kauko ”Sopu” Ylipaavalniemeä.

Ottelu käytiin leppoisissa merkeissä. Nuori RoPS hyökkäsi innolla, kun konkarit taas tyytyivät peesailemaan ja tarkkailemaan tilannetta ensimmäisellä jaksolla. Ensimmäisen puolituntisen paras paikka syntyi 1988-yhdistelmän Jouni Seppälälle, mutta hän ei saanut palloa maaliin läpiajostaan.

Yleisö odotti, että toisella jaksolla tämän kauden yhdistelmä olisi juossut konkareilta jalat alta, mutta toisin kävi. Ensin Matti Poikajärvi herätteli nuorukaisia puskemalla ylärimaan. Sama mies räjäytti pankin kun peliä oli pelattu 40 minuuttia. Poikajärvi sai Mika Huikarilta poikittaissyötön rangaistusalueen rajalle ja Matti tykitti voimalla pallon ylänurkkaan. Kaikkien hämmästykseksi 1988-joukkue johti 1 – 0.

Lisää oli luvassa. Kymmenen minuuttia lisää pelikelloon ja Jouni Seppällä oli vasemmalta laidalta läpi. Luja keskitys maalille ja Jyrki Raitanen juoksi pallon verkkoon, 2 – 0. Raitasella oli vielä pari hyvää mallipaikkaa ottelun lopussa, mutta onni ei ollut enään myötä. Kokemus jyräsi siis nuoruuden 2 – 0 numeroin. Ottelun henkeen kuului, että pelaajia sai vaihtaa rajattomasti. Nykyinen A-junioriyhdistelmä käyttikin kentällä koko rinkiään eli 23:a pelaajaa. Nuoret pojat saivatkin hyvän oppitunnin kuningaslajista. Suomen mestarit selvisivät ottelun läpi 15 pelaajan voimin.

Myös rankkarit ammuttiin

Ystävyysottelun hengen mukaisesti ottelun päätteeksi ammuttiin rangaistuspotkukilpailu jonka kokeneemmat herrat veivät 4 - 3. Voittajista onnistuivat: Ari Auvinen, Markus Kiprianoff, Jyrki Raitanen ja Tarmo Pallari (mv). Nykyisestä RoPSta pallon upottivat verkkoon: Tuomo Kallio, Ville Ylipaavalniemi ja Risto-Pekka Söderlund (mv).

Vuoden 1988-joukkueen ilmeet olivat aurinkoiset pelin jälkeen. Kavereita oli kiva tavata ja juttua riitti. Maalin laukonut Jyrki Raitanen sitoi nappulakengän nauhat ensimmäisen kerran viiteen vuoteen.

– Näillä polvilla ei pahemmin pelailla, innokas penkkiurheilija toki olen ja sydän sykkii edelleen RoPSlle. Golf on lajini nykyään, Turussa ylimerivartijana toimiva Raitanen kertoi.

III-divisioonassa Ruotsin Värmlandissa Säfflen joukkueessa pelaava Jouni Seppälä oli ottelun jälkeen pelkkää hymyä.

– Vaikka olisimme 20-vuotta pelaamatta, niin tunnemme toisemme niin hyvin, että yhteinen sävel löytyy helposti. Todella mukava tapahtuma, voisi sanoa, että kesän kohokohta, 32-vuotis joukkueen kuopus totesi.

Mestareiden päivä jatkui jokiveneristeilyllä ja saunaillalla. Pelaajat uhkasivat kokoontua jälleen 5-vuoden päästä.

RoPS-A 1988:ssa lauantaina pelasivat: Tarmo Pallari, Keijo Uusimaa, Seppo Viiri, Jukka Inkeröinen, Matti Poikajärvi, Petteri Seppälä, Ari Auvinen, Jouni Seppälä, Petri Tiensuu, Mika Lumijärvi, Mika Huikari, Kai Alt, Markus Kiprianoff, Marko Raivio ja Jyrki Raitanen, joukkueenjohtajajna toimi Matti Lumijärvi.

Jukka Harmaala
2003 Lapin Kansa

Luettu 3932 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309