ROPSKAUPPA.FI                              
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 10574
perjantai, 04 heinäkuu 2003 03:00

RoPSin nappulaliiga lähti kesätauolle

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran nappulaliigan kevätkierros päättyi torstaina raviradan nurmella.

343300
RoPSin liigajoukkueen pelaajat Juha Majava ja Jari Gröhn jakoivat seuran viirit Lotta Kuulasmaalle, Tiija Oivakummulle, Aatu Harmaalalle, Santeri Karvoselle ja Joona Pussiselle.
Päätöskierros oli tavanomaista juhlavampi, sillä kentän reunalle oli kutsuttu yllätysvieraiksi seuran omat tähdet alppihiihtäjä Tanja Poutiainen sekä edustusjoukkueen pelaajat.

– He olivat omalla esimerkillään innostamassa nuoria, RoPSin nappulapäällikkö Pasi Gynther totesi.

RoPSin nappulaliigassa on juossut jalkapallon perässä 352 lasta.

– Huomionarvoinen asia on se, että heistä viitisenkymmentä on tyttöjä. Laji on saanut selvästi jalansijaa tyttöjen keskuudessa, Gynther havaitsi.

Nappulaliigassa noudatetaan Suomen Palloliiton Kaikki pelaa -periaatteita.

– Kaikki pääsevät kentälle eikä otteluista kirjata ylös tuloksia eikä sarjataulukoita. Harjoitukset ovat lähikentillä, mutta otteluissa eri kaupunginosien joukkueet kohtaavat toisensa, Gynther kertoi.

Nappulaliiga on jaettu pelaajien iän mukaan kolmeen eri divisioonaan. Ikäraja on ollut 11 vuotta, josta ei kuitenkaan ole pidetty tiukasti kiinni.

– Mukaan pääsee vanhempikin lapsi, jos hänellä ei ole aikaisempaa pelikokemusta, Gynther sanoi.

Poikajoukkueiden nimet ovat Englannin valioliigasta ja ykkösdivisioonasta. Tyttöjoukkueiden nimet on lainattu Hollannin pääsarjasta.

Nappulat lähtivät eilisten pelien jälkeen kesätauolle. Nappulaliiga jatkuu 28. heinäkuuta ensimmäisillä harjoituksilla ja 31. heinäkuuta syyskierroksen avausotteluilla raviradalla.

– Syyskierrokselle voi tulla mukaan vaikkei olisikaan osallistunut kevätkierrokselle, Gynther muistutti.

Jaarli Pirkkiö
2003 Lapin Kansa

Luettu 1707 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309