ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 30 kesäkuu 2003 03:00

RoPSin A:lle toinen kuuden maalin voitto

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura otti rivakan kirin jalkapallon A-nuorten I divisioonan pohjoislohkon kevätkierroksen päätteeksi. Joukkue voitti kaksi viimeistä kotipeliään yhteismaalein 12-0.

  Sunnuntaina RoPS löylytti Vaasan Palloseuran 6-0 (1-0) helteisessä Susivoudissa.

VPS rimpuili isäntien mukana avausjakson, mutta toinen 45 minuuttia oli lähes yhtä maalia. Sävelet olivat samat kuin viikolla pelatussa PS Kemi -kamppailussa. RoPS rakensi nopeilla iskuilla maalipaikat, jotka hyödynnettiin lähes sataprosenttisesti. Kaiken lisäksi maalit olivat komeita.

Vaasalaisten ykköskurittaja oli Jouko Turpeenniemi, joka teki kaksi ensimmäistä ja viimeisen osuman. Turpeenniemi on terävä ja sopivan häikäilemätön hyökkääjä. VPS-puolustus oli helisemässä aina kun hän sai pallon. Turpeenniemi oli hereillä loppuun asti ja päätösnumerot syntyivät kun hän katkasi palautuspallon maalivahdille ja pisti sen pömpeliin.

RoPSin 5-0 -maali oli komea kun vaihtomies Pauli Turpeenniemi keskitti ja Jukka-Pekka Peltoniemi sipaisi pallon päällään verkkoon ennen maalivahtia. Niko Aho testasi puolestaan ylänurkkien kestävyyttä vetämällä vastapalloon 4-0. Antti Peura ehti viedä isännät 3-0 johtoon tunnin kohdalla.

Söderlund torjui rankkarin

VPS:n paras paikka oli rangaistuspotku 2. jaksolla, mutta RoPS-vahti Risto-Pekka Söderlund torjui jaloillaan Mika Ahonpään vedon.

– Tällaisesta pelistä nauttii valmentajakin tosin paljon, tunnusti kesken kauden ruoriin tullut Mika Lumijärvi.

RoPSin peli saatiin uomiin vähillä pelaajamuutoksilla. Koko joukkueen puolustuspelikin alkoi toimia sen jälkeen kun RoPS oli hävinnyt kotonaan 7-6 Oulun Tervareille.

Sunnuntain pelistä RoPSilta puuttui ykkösjoukkueen mukaan kutsuttu kärkimies Ville Ylipaavalniemi. Siihen nähden hyökkäyspäässä riitti kiitettävästi tapahtumia.

– Nyt joukkueella on edessä 10 päivän kesätauko. Sen jälkeen alkaa syyskierros, Mika Lumijärvi kertoi.

Pohjoislohkon kevätkierroksen voitti OLS, joka kukisti viimeisellä kierroksella KPVj:n 2-1. Näin OLS nousi SM-sarjaan syyskierrokselle.

Kari Pyykkö
2003 Lapin Kansa

Luettu 1048 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309