ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 26 kesäkuu 2003 03:00

RoPS vei ja PS Kemi vikisi

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Susivoutin hyväkuntoisella nurmikentällä nähtiin eilen illalla mielenkiintoinen jalkapallonäytelmä, joka kylläkin poikkesi odotetusta käsikirjoituksesta täydellisesti.

507927
RoPSin maalijuhlia johtivat keskiviikkoiltana kolme maalia tehnyt Antti Peura (oik.) ja kaksi osumaa viimeistellyt Ville Ylipaavalniemi. RoPSin puolustusta johti vahvasti Jari Gröhn (vas).

A‑junioreiden I‑divisioonan pohjoisiohkon alkukesän otteluissa vierailija PS Kemin tavaramerkki on ollut tiukka puolustuspeli, kun taas isäntäjoukkue RoPSin maaliverkko on heilunut alkukauden otteluissa tiuhaan tahtiin. Nyt asetelma keinahti päälaelleen. Loppunumerot 6‑0 (3‑0) kertovat kaiken sinipaitojen onnistuneesta iltapuhteesta.

‑ Painotin pojille ennen ottelua, että jos pidämme omassa päässä nollan niin voitamme tämän ottelun, sanaili onnellinen RoPS‑valmentaja Mika Lumijärvi ottelun jälkeen.

Pelikentältä valmentajan hommiin vaihtanut Lumijärvi oli aivan oikeassa, sillä edustusjoukkueen ringistä ikäisiään vahvistamaan saapunut Jari Gröhn johti RoPS:n alakertaa tyylillä. Kemiläiset vierailivatkin nöyrästi puolustaneen RoPS:n maalilla vain kolme kertaa koko 90‑minuuttisen aikana.

Kotijoukkue hyökkäsi myös tilaisuuden tullen kärkkäästi ja mielikuvituksellisesti. Erityisesti painopisteenvaihdot pitkillä ristipalloilla kentän laidalta toiselle olivat Jussi Kanonin johtamalle kemiläispuolustukselle myrkkyä. Kun tähän vielä lisätään oikeaoppisesti laitoja pitkin ylös nousseet hyökkäykset, niin loppunumeroissa ei ole yhtään liikaa. Tämän myönsi myös PS Kemin valmentaja Seppo Hosio.

‑ En ymmärrä poikiemme asennetta. Miksi piti tulla Rovaniemelle jännittämään. Oliko alun ottelukuulutukset ja musiikki liikaa pojillemme. Hävisimme kaksinkamppailut ja teimme harhasyöttöjen Kemin ennätyksen, Sett siunaili.

‑ Ei silti RoPS oli selvästi parempi. Tästä ei jäänyt paljoa kotona kerrottavaa.

Komeita maaleja

Ottelun maali‑iloittelun aloitti jo viiden minuutin kohdalla Ville Ylipaavalniemi, joka hienon läpisyötön päätteeksi siirsi pallon takakulmaan ohi maalivahti Timo Kaupin.

2‑0 maali syntyi kulmapotkusta, kun Kauppi nyrkkeili pallon väljemmille vesille, mutta suoraan Antti Peuran jalkoihin. Peura kiitti ja laukoi pallon varmasti verkkoon. Peura lisäsi illan maalisaldoaan 3‑0 osumasta, joka syntyi rangaistusalueelle syntyneestä ruuhkasta.

Jari Barskin tekemä 4‑0 osuma kuvasti hyvin koko ottelua. Hän sai pallon pitkän puolenvaihdon jälkeen kemiläispuolustuksen avittamana. Kylmänrauhallinen viimeistely rangaistusalueen rajalta vei pallon verkkoon.

ViIle Ylipaavalniemen tekemä 5‑0 maali sopisi jalkapallon oppikirjaan. Pauli Turpeenniemi kuljetti pallon ylös oikeaa laitaa pitkin päätyrajalle ja keskitti maalille, jossa Ville YlipaavaIniemellä oli helppo työ siirtää pallo verkkoon.

Illan viimeinen osuma oli enää kosmetiikkaa. Se oli jälleen hattutempun tehneen Antti Peuran käsialaa.

RoPS:n joukkue jätti itses­tään kokonaisuutena kurinalaisen kuvan, kun taas PS Kemin otteet olivat jotain aivan  muuta kuin mitä sarjataulukko antoi odottaa.

 

Jukka Harmaala
2003 Lapin Kansa

Luettu 1368 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309