ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 07 touko 2003 14:00

RoPS:n A-nuoret avaavat jalkapallokauden

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Ensi lauantaina käynnistyvästä A-junioreiden ykkösdivisioonan pohjoislohkosta odotetaan erittäin tasaista, ainakin mikäli RoPS-leiriin on uskomista.

- KPV-j Kokkolasta on sarjan pienoinen suosikki, sillä pelasihan joukkue viime vuonna vielä sarjatasoa ylempänä. Myös KPT-85 Kemistä, sekä VPS Vaasasta ovat kuuleman mukaan vahvoja ryhmiä. Itsekkään emme työnnä päätä pensaaseen, vaan lähdemme ennakkoluulottomasti voittamaan jokaista ottelua, RoPS:n käskyttäjä Raimo Miettunen lupaa.

Yhdeksän joukkueen lohkon muut joukkueet ovat KPS Kokkolasta, PS Kemi, VIFK Vaasasta, sekä OLS ja Tervarit Oulusta. Kevätkierroksen jälkeen yksi joukkueista nousee syyskierrokseksi Mestaruussarjaan.

Talven harjoitusotteluissa RoPS on kohdannut KPT-85:n ja Oulun joukkueet.

- Kemiläiset olivat meitä parempia kahdella maalilla, mutta vastaavasti meillä on taskussa voitot molemmista oululaisista yhdistelmistä, Miettunen kertoo.

Raimo Miettunen sai huhtikuun alussa yllättäen sinipaitojen A-juniorit luotsattavakseen,
kun ryhmä oli jäänyt ilman valmentajaa.

- Poikien pohjakunto oli kieltämättä hiukan retuperällä, sillä joukkueen harjoittelun alku jäi talvella monien yhteensattumien vuoksi kovin myöhäiseksi, mutta nyt töitä on tehty hyvällä asenteella. Tavoitamme koko ajan muiden harjoittelussa saamaa etumatkaa.

Kolmella sopimus edustusjoukkueessa

RoPS:n rinki on suppea, eikä pelaajien asevelvollisuuden suorittaminen helpota valmennusjohdon tilannetta.

- Saamme kesän alussa poikia pois armeijasta, mutta vastaavasti heinäkuussa Someroharju kutsuu seitsemää poikaa, joukkueen II-valmentaja/huoltaja Jorma Gröhn kertoo.

Myös useat A-juniorijoukkueen pelaajat ovat harjoitelleet talven seuran edustusjoukkueen mukana. Mika Hänninen, Jari Gröhn ja Jouko Turpeenniemi ovat sopimuspelaajia RoPS:n miesten ryhmässä ja muita nuoria lupauksia kierrätetään isoisten joukossa tarpeen mukaan.

- On hienoa, että pojat pääsevät tutustumaan miestenjoukkueen systeemeihin. Toivottavasti kuitenkin saamme pojat mukaan myös oman ikäluokkansa peleihin. He ovat meille todellisia syömähampaita ja pojat saisivat tarvitsemaansa peliaikaa, Miettunen toteaa.

Valmennusjohdon mukaan RoPS on pienikokoinen, mutta pelaava ryhmä. Vastustajilla tulee olemaan ahtaat oltavat sinipaitojen prässissä.

- Tavoitteemme on pelata nopeaa vastahyökkäyspeliä. Kovalla vauhdilla ja maita pitkin kohti vastustajan maalia. Emme edes tavoittele kentän ilmaherruutta, Miettunen viittaa joukkueen pelaajien pienuuteen.

Kauden tavoiteasettelua joukkue ei ole vielä päättänyt

- Ensimmäinen tavoite oli saada joukkue harjoittelemaan. Nyt se on toteutunut. Pojat itse päättävät pelilliset päämäärät ennen avausottelua, Jorma Gröhn kertoo.

RoPS-A: Risto-Pekka Söderlund, Joonas Pyhäjärvi, Juha-Pekka Posio, Harri Aaltonen, Niko Aho, Mikael Andem, Petteri Hyvönen,Tuomo Kallio, Ville-Pekka Nilirova, Jukka-Pekka Peltoniemi, Antti Peura, Niko Peura, Jani Rytilahti, Matti Setälä, Ville Syväjärvi, Jouni Teittinen (kapt), Pauli Turpeenniemi, Ville Ylipaavalniemi, Oskari Yliruokanen, Jari Gröhn, Mika Hänninen, Jouko Turpeenniemi. Valmentaja: Raimo Miettunen. II-valm/huoltaja: Jorma Gröhn. Joukkueenjohtaja: Riitta Koivula.

Jukka Harmaala
© 2003 Lapin Kansa


Luettu 2495 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309