ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 30 heinäkuu 2023 15:57

RoPS:n naiset hyvässä vireessä kauden toiselle puolikkaalle

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS:n maalintekijät Närpes Karftia vastaan olivat Alma Haapa-Aro, Tiia Lipponen ja Viivi Huhtanen. RoPS:n maalintekijät Närpes Karftia vastaan olivat Alma Haapa-Aro, Tiia Lipponen ja Viivi Huhtanen.

Joukkue on hitsautunut kauden mittaan hyvin yhteen ja peli on kehittynyt kesän aikana. Viimeisin tappio on toukokuulta, Närpes Kraft kaatui kotona selvin 4-0 lukemin.

Naisten Kakkosen C-lohkossa on mukana yhdeksän joukkuetta, ja lohko pelataan kaksinkertaisena sarjana. RoPS:n vieraaksi 30. heinäkuuta saapunut närpiöläinen IF Kraft oli viimeinen joukkue, joka oli vielä tällä kaudella kohtaamatta.

- Pelistä muodostui aika odotusten mukainen, hyvin oltiin valmistauduttu. Aluksi lähdimme pelaamaan liikaa vastustajan tahtiin, mutta oma peli löytyi ensimmäisen jakson loppua kohti, totesi päävalmentaja Juho Pernu.

Jo ensimmäisellä puoliajalla kotijoukkueella oli monta tilaisuutta siirtyä johtoon, mutta Kraftin maalivahti Jenny Strand piti vieraat pelissä mukana torjumalla yhden rangaistuspotkun sekä tekemällä useamman pelitilannepelastuksen.

Tauolle päästiin kuitenkin lopulta RoPS:n 2-0 johdossa, kun Tiia Lipponen laukoi vapauttavan ensimmäisen maalin 34 minuutin kohdalla ja Viivi Huhtanen osui vielä pari minuuttia ennen ensimmäisen puoliajan päättymistä. Toisella jaksolla peli oli entistä enemmän kotijoukkueen hallussa, maaleista vastasviat Huhtanen toisella osumallaan sekä Alma Haapa-Aro.

RoPS:n maalilla pelasi koko ottelun Minja Ruoho. Amerikkalaisvahvistus Dmitri Fong istui vaihtopenkillä, mutta Pernun mukaan kyse on normaalista kierrätyksestä eikä esimerkiksi loukkaantumisesta.

- Meillä on tulossa tiukka rupeama pelejä ja tehdään kierrätystä pelaajissa rasituksen tasaamiseksi. Minja on harjoituksissa esittänyt hyviä otteita ja pelasi tänäänkin varmoin ottein kaikki tilanteet, mitä omalle maalille tuli ja pystyi hyvin tukemaan meidän avauspeliä.

Vielä talvikaudella vaikealta näyttänyt veskaritilanne on kääntynyt hyväksi.

- On erittäin tärkeää, että joukkueessa on kaksi hyvää maalivahtia jos ja kun haluamme laadukkaasti harjoitella ja pelata, Pernu kiittelee tämänhetkistä tilannetta.

Kauden puolivälissä päävalmentaja on kokonaisuuteen tyytyväinen ja näkee joukkueen pelin menneen koko kauden oikeaan suuntaan.

- Ollaan otettu selkeitä harppauksia sekä joukkuepelissä että yksilötaidoissa. Kauden alun tappiopeleissä näkyi hieman se, että kyseessä on nuori joukkue ja alussa vielä haettiin omaa pelitapaa. Yksi tärkeimpiä avaimia nousujohteisuuteen on ollut se, että kaikki pelaajat ovat tähän asti olleet hyvin terveinä ja käytettävissä, eli on pystytty harjoittelemaan hyvin.

Naisten joukkue asetti kauden alussa omaksi tavoitteekseen olla kauden päättyessä kärkikolmikossa ja suunta on tällä hetkellä oikea. Naisten Kakkosessa kolmen lohkon voittajat sekä paras toiseksi sijoittunut pääsevät karsimaan paikasta Naisten Ykköseen seuraavalle kaudelle.

- Joukkueena pyrimme koko ajan kehittymään, ylläpitämään omia vahvuuksia ja jokaista peliä lähdetään voittamaan. Kauden lopussa sitten katsotaan, mihin se riittää, ei sitä sen kummemmin tarvitse tällä hetkellä miettiä, Pernu toteaa.

RoPS kohtaa Toivalan Urheilijat vierasottelussa lauantaina 5. elokuuta, seuraava kotiottelu Rovaniemen Keskuskentällä on vuorossa lauantaina 12.8. klo 13:00, jolloin vastaan asettuu FC OTP.

 

Luettu 1089 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309