ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 09 lokakuu 2022 16:23

RoPS Naiset pelaavat Ykkösen nousukarsintafinaalissa – Puotinkylän Valtti kaatui kotikentällä numeroin 5-1

Arvostele tätä artikkelia
(1 ääni)
Voiton jälkeen naisilla oli syystäkin iloiset ilmeet, taistelu sarjanoususta jatkuu. Kuva: Jukka Heino. Voiton jälkeen naisilla oli syystäkin iloiset ilmeet, taistelu sarjanoususta jatkuu. Kuva: Jukka Heino.

Nousija Naisten Ykköseen kaudelle 2023 ratkaistaan kaksiosaisessa finaalisarjassa RoPSin ja FC KTP:n välillä.

RoPSin naisten edustusjoukkueen päävalmentaja Jari Alamäki oli luonnollisesti tyytyväinen päivän tulokseen, sillä kerrasta poikki -pelissä tärkeintä oli nimenomaan voitto.

- Tulos on hyvä ja tärkeintä on, että kausi jatkuu. Pelillisistä asioista onnistuimme erinomaisesti omassa puolustuspelaamisessa ja vastustajan prässäämisessä. Pallollisessa pelaamisessa on vielä treenikentällä tekemistä, sillä liian helposti vielä ajoittain luovutaan pallosta.

Pelin panos oli kova ja se oli kaikilla etukäteen tiedossa. Päävalmentaja myöntää jopa hieman yllättyneensä siitä, miten valmiina naiset olivat peliin heti alusta asti.

- Pidimme eilen aamuharjoitukset ja sen jälkeen pelaajat olivat kokoontuneet vielä yhteen viettämään aikaa keskenään. Varmaankin tästä mukavasta yhdessäolosta kumpusi erittäin positiivinen vire ja positiivinen lataus. Mitään ylimääräistä puristusta ei näkynyt edes pelin alussa, Alamäki kertoo tyytyväisenä.

Pieniä säikähdyksen hetkiä koettiin toisella puoliajalla, kun yksi joukkueen tähtipelaajista Natalie Higgins makasi pelitilanteen jälkeen hetken aikaan nurmen pinnassa.  

- Vähän ehti mennä kylmät väreet, mutta onneksi mistään kramppia vakavammasta ei kuitenkaan ollut kyse. Hän on koviin pelikuormiin tottunut pelaaja ja nyt ottelutahti on ollut rauhallisempi. Tällaisessa hieman kovempitempoisessa pelissä kroppa sitten välillä saattaa oireilla, Alamäki kertaa.

Vastustaja nousukarsintafinaaliin selvisi päivän toisessa karsintaottelussa, jossa FC KTP nappasi 2-0 voiton Espoon Palloseurasta. Alamäki arvioi, että näistä joukkueista KTP on aavistuksen kokeneempi joukkue.

- Nyt kun karsintafinaalin vastustaja on selvillä, alamme tietysti hieman viilata omaa peliä siitäkin näkökulmasta, että ollaan varmasti valmiita kohtaamaan juuri tämä kyseinen joukkue kauden viimeisissä peleissä.

RoPS pelaa nousukarsintafinaalin ensimmäisen osaottelun tällä tietoa vieraskentällä ja toisen osan Rovaniemen keskuskentällä. Aikataulut vahvistuvat myöhemmin.


RoPS – Valtti 5-1 (3-0)

1-0 Higgins 21'

2-0 Mahlio 25'

3-0 Sands 44'

4-0 Ollitervo 46'

5-0 Sands 59'

5-1 Holmström 64' (rp)

Ottelutapahtumat ja kokoonpanot Palloliiton tulospalvelusta:
https://tulospalvelu.palloliitto.fi/match/2770409/events

Luettu 1128 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309