ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 12 kesäkuu 2021 15:59

RoPS:n Naisten kakkosjoukkue aloittaa ensimmäisen kautensa Kakkosessa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(1 ääni)

RoPS:n Naisten kakkosjoukkue pelaa huomenna sunnuntaina ensimmäisen ottelunsa Naisten Kakkosessa. Peli Esse IK:ta vastaan käynnistyy Keskuskentällä kello 14.30.

RoPS:n Naisten kakkosjoukkue aloittaa huomenna historian toisen kautensa. Joukkue kasattiin ensimmäisen kerran kaudelle 2020. Peli alkoivat Pohjoisen Kolmosessa.

Kahdeksan joukkueen lohkossa RoPS oli ylivoimainen. Neljästätoista ottelusta oli saldona 13 voittoa, yksi tasapeli ja peräti 99 tehtyä maalia. Nousua Kakkoseen ei tarvinnut edes jännittää.

Tälle kaudelle vastus kovenee useamman kertaluokan. RoPS:n ohella Kakkosen C-lohkon kärkikahinoihin voidaan veikata ainakin viime kaudella Ykköstä pelanneet IK Myran ja FC Hertta.

Mielenkiintoinen joukkue tulee olemaan myös Kansallista Liigaa johtavan KuPS:n farmijoukkue KuFu98.

- Sarjanousu oli meille erittäin tärkeä juttu, RoPS:n kakkosjoukkueen vetovastuuseen helmikuussa siirtynyt Juho Pernu sanoo.

- Kakkonen on pelaajilla parempi sarja. Saadaan kovuutta lisää ja päästään haastamaan itseämme.

Korona-aika sotki myös Naisten Kakkosen sarjaohjelmaa. Kymmenen joukkueen lohkossa pelataan yksinkertainen runkosarja, jonka perään neljä parasta pelaavat yksinkertaisen jatkosarjan.

Jokaisella ottelulla on todella suuri merkitys. RoPS:ssa kuitenkin luotetaan, että kausi jatkuu vielä runkosarjan jälkeenkin.

- Tietenkin minimitavoite on, että säilytään sarjassa, Pernu kertoo.

- Mutta sen ei pitäisi olla ongelma. Meillä on potentiaalia yltää ylempään loppusarjaan saakka eli neljän parhaan joukkoon.

Rovaniemen Palloseuran naisjalkapallon puolella on edustus- ja kakkosjoukkueen lisäksi myös B-tytöt, jotka pelaavat tyttöjen Ykkösessä.

Vaikka otteluiden kanssa on päällekkäisyyksiä joukkueissa pyritään siihen, että parhaat B-tytöt pääsisivät kauden aikana pelaamaan jos ei Naisten Edustuksessa niin ainakin Kakkosjoukkueessa.

Kakkosjoukkueen avauskoitos on huomenna pedersöreläinen Esse IK. Tietoa vastustajasta ei toistaiseksi ole juuri pelaajaluetteloa enempää.

- Meillä on muutamia pelaajia, jotka ovat otelleet Esseä vastaan, mutta joukkue on muuttunut niistä kausista täysin.

- Kyseessä on kuitenkin pitkään Naisten Kakkosta pelannut joukkue. Varmasti tasainen ottelu on tulossa. Ja ehkä vähän hermostunutkin. Molemmilla joukkueilla on pitkä tauko kilpailullisista otteluista.

Päävalmentaja Juho Pernun lisäksi RoPS:n Naisten kakkosjoukkueen valmennusjohdon täydentää Miro Saarinen. Kapteenistossa ovat Kia Vuorenmaan lisäksi Mirva Harjunen sekä Heta Ahola.

Luettu 1398 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309