ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 17 touko 2021 17:12

Otteluraportti RoPS - PKKU (0-1)

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPS naisille tappio kotiottelussa

Kotijoukkue aloitti pelin hermostuneesti ja oli suurissa vaikeuksissa pelin avaamisen kanssa. PKKU:n prässi ei ollut kovin aktiivista, vaan PKKU peitti hyvin syöttösuunnat ja teki kotijoukkueen pelin avaamisen todella vaikeaksi. "Pääsimme vain muutaman kerran kontrolloidusti hyökkäämään ensimmäisen 20 minuutin aikana, mikä on meidän joukkueelle epätyypillistä. PKKU oli kaikessa meitä edellä; he voittivat kaksinkamppailut, tekivät paljon syötönkatkoja ja olivat vastahyökkäyksissä todella vaarallisia" summaa päävalmentaja Mika Lumijärvi.

Kun peliä oli pelattu noin 17 minuuttia, PKKU sai vastahyökkäyksen kotijoukkueen oikealta laidalta ja PKKU:n laitapelaaja haastoi 16 sisällä Stina Virkkalan, joka yritti liukumalla estää pelaajan etenemisen, mutta taklaus osui pelaajan jalkaan ja tuomiona oli rangaistuspotku. Pallon taakse asettui Tessa Rinkinen, joka sijoitti pallon maalin alanurkkaan, ja vaikka RoPS:n maalivahti Juuli Varis aavistikin oikein ja sai sormiaan pallon tielle, niin hän ei pystynyt torjumaan laukausta.

Maalin jälkeen kotijoukkue pystyi luomaan pari hyvää maalipaikkaa Anni Ollilan kaukolaukauksilla, joista ensimmäinen pamahti ylärimaan ja toisella kerralla hän oli lähellä maalintekoa kaukaa lähteneellä nostolla vastustajan maalivahdin ollessa kaukana maaliltaan, mutta tämäkin nosto meni hieman ohi maalin.

Toisen jakson alussa kotijoukkue sai oman pelinsä parempaan tasapainoon ja pystyi ottamaan keskikentän hallintaansa, mutta murtautumisvaiheessa keinot loppuivat kesken, eikä hyville maalintekopaikoille päästy, sillä PKKU puolusti erittäin hyvin ja pystyi pitämään kotijoukkueen hyökkääjät kurissa.

Tunnin kohdalla kotijoukkue suoritti kolme vaihtoa: kentän jättivät Iris Lukkarila, Emilia Kristo ja Pinja Spets, tilalle tulivat Oonakaisa Ämmälä, Julia Spets ja Vilma Mahlio. Hetkeä aiemmin toppari Marianna Kallonen loukkasi pallontavoittelu tilanteessa nilkkansa ja joutui tulemaan vaihtoon, ja tilalle tuli Lotta Kivelä.

Vaihdot piristivät kotijoukkueen peliä ja pian saatiinkin luotua hyvä maalintekopaikka laidalta nousseelle Hulda Kuustielle, jonka kovan laukauksen PKKU:n maalivahti Viivi Irja onnistui torjumaan kulmaksi. 

Kotijoukkue oli erittäin lähellä tasoitusta 5 minuuttia ennen pelin loppua, kun hetkeä aiemmin kentälle vaihdettu Milja Fräki taisteli pallon itselleen ja laukoi 20 metristä tulisesti ylänurkkaa kohti. PKKU:n maalivahti Viivi Irjan esitti todellisen game saverin ja sai venytettyä kätensä pallon eteen, josta se kimposi yläriman kautta yli maalin.

"PKKU oli tällä kertaa parempi pallollisena ja pallottomana, varsinkin avausjaksolla. Lisäksi he olivat vaarallisia vastahyökkäyksissä. Meidän pallollinen pelaaminen oli välillä todella heikolla tasolla, vääriä syöttövalintoja ja helppoja pallonmenetyksiä tapahtui todella usein. Mutta kyllä myös valmentajan pitää katsoa peiliin, ja otan omaan piikkiini tämän tappion. Valmentajan tehtävä on auttaa pelaajia saamaan itsestään paras osaaminen esiin ja tänään en siinä onnistunut. Analysoidaan peli huolellisesti viikon kuluessa ja tunnistetaan virheet, jotta niistä voidaan ottaa opiksi" päättää Lumijärvi.

 

Luettu 986 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309