ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 25 huhtikuu 2021 13:04

Otteluraportti RoPS-EBK 1-0 (0-0)

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(1 ääni)
Hulda Kuustie Hulda Kuustie

Kotijoukkueen ensimmäinen kotiottelu oli vaarassa peruuntua öisen lumisateen vuoksi, mutta All-Timen ja Rovaniemen kaupungin
avulla kenttä saatiin puhdistettua lumesta ja peli pystyttiin pelamaan kentän ollessa loistokunnossa tunnin suunniteltua alkamisaikaa myöhemmin.

Kotijoukkue otti pelin hallintaansa heti aloitusvihellyksen jälkeen ja EBK oli pakotettu puolustuskannalle. Kun peliä oli pelattu 20 minuuttia, niin Espoon maalivahdin pitkä avaus aiheutti ongelmia kotijoukkueen puolustukselle ja Marianna Kallonen jouti alimpana pelaajana rikkomaan espoolaishyökkääjää ja siitä seurasi ulosajo.

Tämän jälkeen kotijoukkue joutui muokkaamaan ryhmitystään 3-4-3:sta 3-4-2 joten Enni Yli-Suvanto siirtyi vasemmaksi toppariksi ja Anni Ollila vasemmaksi laitalinkiksi. Ulosajon jälkeenkin peli pysyi RoPS:n hallinnassa ja tilanteita pystyttiin luomaan jatkuvasti vastustajan maalille. Varsinkin Hulda Kuustie pystyi omalta laidaltaan aiheuttamaan keskityksillään ongelmia EBK:n puolustukselle. Tauolle mentiin tasatatilanteessa.

Toinen jakso jatkui siitä mihin eka puoliaika loppui, vahvaa hallintaa ja hyökkäysten vyöryttämistä kohti espoolaisten maalia. Lopulta painostus tuotti tulosta; kun peliä oli pelattu 60 minuuttia, kotijoukkue sai kulmapotkun, jonka antoi Oonakaisa Ämmälä ja Anni Ollila pääsi puskemaan täysin vapaasti pallon maaliin takatolpalta. Kotijoukkue loi lisää huippupaikkoja johtomaalin jälkeenkin, mutta viimeistelyistä puuttui tarkkuus ja huolellisuus, eikä enempää maaleja syntynyt. Lopussa Espoo alkoi ottamaan enemmän riskejä nostamalla lisää pelaajia hyökkäykseen ja he saivatkin luotua muutaman vaarallisen tekopaikan, mutta maalivahti Juuli-Ilona Varis puolustuksen avustuksella selvitti tilanteet varmasti.

Päävalmentaja Lumijärven mietteitä pelin jälkeen: "Syvä kumarrus koko joukkueelle, kaikki tekivät uskomattoman työn JOUKKUEENA voiton eteen ja osoittivat loistavaa sitoutumista. Puolustuslinjan pelaaminen oli tänään laadukasta ja haluan antaa erityiskiitokset Stinalle, Saanalle ja Ennille. Me näytettiin, että ollaan myös henkisesti vahvoja ja pelaaminen 70 minuuttia alivoimalla osoitti, että fysiikkavalmentajamme Jani Pasula 
on virittänyt pelaajamme huippukuntoon.

Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa peliä, joka onkin sitten ehkä sarjan parasta joukkuetta ONSia vastaan Oulussa. Nyt pitää saada alle laadukas ja ehjä harjoitusviikko, jossa pitää erityisesti keskittyä puolustuslinjan ryhmityksen muutokseen 3 topparin linjasta 4 puolustajan linjaan".

Seuraava ottelu pelataan viikon päästä sunnuntaina Oulussa.

Luettu 1499 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309