ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 12 helmikuu 2021 20:27

RoPS Naisten tavoitteena Kansallinen liiga viimeistään 2023

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(7 ääntä)
Kuvassa vasemmalta RoPS:n Naisten taustat joukkueenjohtaja Kari Valkama, valmentaja Jukka Heino, fysioterapeutti Essi Jokelainen, päävalmentaja Mika Lumijärvi, huoltaja Jari Yli-suvanto ja rahastonhoitaja Veera Ollila. Kuvassa vasemmalta RoPS:n Naisten taustat joukkueenjohtaja Kari Valkama, valmentaja Jukka Heino, fysioterapeutti Essi Jokelainen, päävalmentaja Mika Lumijärvi, huoltaja Jari Yli-suvanto ja rahastonhoitaja Veera Ollila. Kuva: Samuli Valkama

Rovaniemen Palloseuran naisten edustusjoukkue astui tälle kaudelle Mika Lumijärven johtoon. Joukkueen tavoitteena on Kansallinen liiga viimeistään kaudella 2023.

Edellisen kerran lappilainen joukkue on pelannut jalkapallossa naisten korkeimmalla sarjatasolla vuonna 2015. Kemiläinen Merilappi United pelasi Naisten Liigaa kahden kauden ajan.

Kotimaisen naisjalkapallon huipulla on ollut pitkään Lapin mentävä aukko, mutta tilanne on muuttumassa.

Tällä hetkellä Rovaniemellä tehdään pitkäjänteistä työtä naisjalkapallon tason nostamiseksi.

RoPS:n naisten edustusjoukkue on pelannut nyt viisi kautta Ykkösessä. Seuraavaksi tavoitteeksi on asetettu Kansallinen liiga viimeistään kaudelle 2023.

- Tavoite on täysin realistinen, kun ajattelee, millaisia pelaajia meidän joukkueessamme on, sanoo RoPS:n päävalmentaja Mika Lumijärvi.

- Viime kaudellakaan ero karsijan paikalle ei ollut kovin suuri.

RoPS:n naiset astuivat tänä talvena Mika Lumijärven valmennukseen. Rovaniemellä erittäin tunnettu jalkapallomies valmensi edellisen kerran AC Kajaania Miesten Ykkösessä.

UEFA Pro -lisenssin omaava Lumijärvi on valmentanut kahteen otteeseen myös RoPS:n miesten edustusjoukkuetta.

Nuori ja potentiaalinen joukkue

Kun Mika Lumijärvi puhuu joukkueestaan, korostuu siinä pelaajien sitoutuneisuus.

Joukkue on nuori, mutta pelaajat tähtäävät huipulle. Monet heistä ovat vielä opiskelijoina Lapin Urheiluakatemiassa.

- Näen paljon potentiaalia varsinkin nuoremmasta päästä. Sieltä on tulossa hyviä tyttöjä, Lumijärvi kehuu.

Nuorten pelaajien ympärillä RoPS:lla on kokenut runko.

- Keskikentällä meillä on hyvä tilanne ja hyökkäyksessä ehkä vieläkin parempi, Lumijärvi kertoo.

- Pinja Spets oli viime kaudella Ykkösen toiseksi paras maalintekijä. Nyt loukkaantunut Sara Sievistöä odotetaan takaisin pelikuntoon, ja hänhän on todella vaarallinen maalintekijä.

Sekä Sara Sievistö että RoPS:n maalivahti Roosa Karppinen ovat edustaneet myös Suomen tyttömaajoukkueissa. Lumijärven puheista on luettavissa, että lisääkin voisi olla tulossa.

- Meillä on muutamia spesiaalitapauksia, jotka erottuvat taidoillaan jo harjoituksissakin, päävalmentaja arvioi.

Lumijärven joukkueessa on tällä hetkellä noin kaksikymmentä pelaajaa. Lumijärven mukaan tavoitteena on noin 22 pelaajan rinki.

- Katsomme miten harjoituskausi etenee, onko meillä joillekin paikoille tarvetta pelaajille.

RoPS:n kilpailullinen kausi alkaa huhtikuun 17. päivä vierasottelulla Vaasan IFK:ta vastaan. Sitä ennen joukkueen tavoite on pelata useampi harjoitusottelu mahdollisuuksien mukaan myös Kansallisen liigan joukkueita vastaan.

Yleisökampanja RoPS:n naisten edustusjoukkueen nostamiseksi kohti kansallista huippua käynnistyy ensi sunnuntaina 14.2.2021.

Luettu 4587 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309