tiistai, 22 joulukuu 2020 21:01

Mika Lumijärvi palaa valmentamaan Rovaniemen Palloseuraan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(3 ääntä)
Mika Lumijärvi RoPS:n paidassa kaudella 1996 Mika Lumijärvi RoPS:n paidassa kaudella 1996 Kuva: Juha Tamminen

Rovaniemen Palloseurassa yli 130 miesten ottelua pelannut ja miesten edustusjoukkuetta kahteen otteeseen valmentanut Mika Lumijärvi palaa Napapiirille. Lumijärvi ottaa vuoden vaihteessa vastuulleen RoPS:n naisten edustusjoukkueen.

Yhdeksänkymmentäluvun RoPS-sankareihin lukeutuva Mika Lumijärvi on valmentanut viime vuodet AC Kajaania.

Lumijärven johdolla Kajaani nousi vuosikymmenen alussa parissa vuodessa Kolmosesta Ykköseen, jossa AC Kajaani pelasi kaikkiaan neljä kautta.

Kajaanin ja RoPS:n edustusjoukkueen lisäksi Lumijärven valmentajauralle mahtuu pesti Forssan Jalkapalloklubin valmennuspäällikkönä. UEFA Pro -valmentajalisenssi Lumijärvelle myönnettiin syksyllä 2016.

Ensi kaudella Lumijärvi valmentaa yli kymmenen vuoden tauon jälkeen jälleen Rovaniemen Palloseuraa.

- Pitkään olin pois ja pitkään on ollut mielessä, että haluaisin palata takaisin, Lumijärvi hymyilee.

- Lähtökohdat paluulle olivat helpot. Meillä on taustoissa tuttuja henkilöitä vuosien takaa, joiden ansiosta joukkue tulee nopeasti tutuksi.

RoPS:n naiset ylsivät viime kaudella Naisten Ykkösessä neljänneksi. Se sivuaa toistaiseksi RoPS:n naisten parasta sarjasijoitusta.

Ensi kauden sijoitustavoitteita ei Lumijärvi vielä lyö lukkoon, mutta valmentajan mukaan on selvää, ettei joukkue lähde pelaamaan sijoituksista ynnä muut.

- Tulostavoitteen asettaa aina lopulta joukkue, ja meidän valmentajien tehtävä on tukea sitä tavoitetta, Lumijärvi painottaa.

- Mutta parin vuoden sisään meidän päämäärämme on pelata sillä tasolla, että olemme mukana taistelussa noususta Kansalliseen liigaan.

Lumijärven mukaan RoPS:lla on tähän hyvät lähtökohdat. Joukkue on pysynyt talven aikana pitkälti kasassa, ja muutamia uusia pelaajiakin on tulossa.

Vaatimustaso harjoittelussa tulee korostumaan, mutta Lumijärvi haluaa nähdä kentällä myös oman jalkapallofilosofiansa.

- Haluan nähdä hyökkäävää ja aktiivista jalkapalloa. Prässäämme ylhäältä ja olemme vahvoja tilanteenvaihdoissa, uusi RoPS:n päävalmentaja kuvailee.

- Päämäärä on, että meillä tulee olemaan selkeä peli-identiteetti, josta meidät tunnistetaan ja jossa me olemme todella hyviä. Unohtamatta tietenkään yksilöiden kehitystä.

RoPS:n Naisten edustusjoukkueen lisäksi Lumijärvi vastaa Lapin urheiluopistolla urheiluakatemian ja yläkouluakatemian tyttöjalkapalloilijoista.

Naisten edustusjoukkueen taustoja täydentää lisäksi Kari Valkama, joka aloittaa naisten joukkueenjohtajana.

Luettu 7324 kertaa