ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 03 joulukuu 2019 08:28

Tekojen tiistaina 3.12. juhlitaan vapaaehtoistyöntekijöitä − RoPS Naisten huoltaja Jari Yli-Suvanto on joukkueen tukipilari

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Jari Yli-Suvanto on toiminut RoPS Naisten huoltajana kaudesta 2017 lähtien Jari Yli-Suvanto on toiminut RoPS Naisten huoltajana kaudesta 2017 lähtien

Tekojen tiistai on osa kansainvälistä #GivingTuesday-kampanjaa, jonka tavoitteena on kohdistaa huomio yhteisöön ja hyvän levittämiseen tekojen kautta. Black Friday -päivälle vastapainoksi perustettu kampanja pyrkii lisäämään keskustelua ja tietoisuutta vapaaehtoistyöstä − auttamisesta, antamisesta ja lahjoittamisesta. Ajatuksena on kannustaa ihmisiä mukaan tavalla, jonka kukin kokee itselleen ominaisimmaksi.

Yksi RoPS Naisten tärkeistä vapaaehtoistyöntekijöistä on Jari Yli-Suvanto, joka on toiminut joukkueen huoltajana kaudesta 2017 alkaen. Hänen tyttärensä Enni Yli-Suvanto aloitti jalkapalloharrastuksensa FC Lynxissä 2010, josta lähtien isä on toiminut tyttärensä joukkueiden huoltajana.

Yli-Suvannon mukaan hänen huoltajantehtäviinsä kuuluu mm. pallojen keräämistä ja pumppaamista, haavereiden hoitoa, juomapullojen täyttämistä, pelaajien teippaamista sekä pelireissuilla joukkueenjohtajan poissa ollessa myös ruokailuista ja ottelupöytäkirjoista huolehtimista. Hän kulkee joukkueen mukana harjoituksissa ja peleissä huolehtimassa varusteet ja muut asiat kuntoon.

- Huoltajana toimiminen vie sen verran aikaa, että pidän tätä omana harrastuksenani. Teen tätä työtä auttamisen halusta. Haluan kohdella pelaajia tasapuolisesti ja arvostavasti. Pystyn tuottamaan toisille hyvää mieltä, ja minulle tuo hyvää mieltä, kun tytöt kiittävät ja muistavat minua. Joukkueesta on tullut kuin toinen perhe minulle, Yli-Suvanto kertoo tyytyväisenä.

RoPS Naisten joukkueenjohtajan Jatta Kivelän mukaan Yli-Suvantoa voi hyvällä syyllä kutsua joukkueen tukipilariksi.

- Jari hoitaa rutiinitehtävänsä siten, ettei muiden tarvitse ajatusta käyttää niissä. Näiden tehtäviensä lisäksi hän ehtii ohimennen tekaista monenlaista. Jari imee koko ajan uutta tietoa, on sitten kyse teippauksista, välineiden etsimisestä edullisimmasta hankintapaikasta tai Palloliiton uudistuksista. Persoonana hän on ystävällinen, joustava sekä kiinnostunut ihmisistä ja heidän hyvinvoinnistaan. Hän on tekijä ja mahdollistaja, Kivelä kiteyttää joukkueensa huoltajan merkityksen.

Päävalmentaja Liisa-Maija Rautio tuntee riittämättömyyttä, kun kysyy hänen ajatuksiaan Yli-Suvannosta.

- Ei ole sanoja, joilla häntä voisi kiittää tai joilla voisi kuvailla, kuinka paljon hän tekee joukkueen eteen. Kenelläkään ei ole huolta huomisesta, kun tiedetään Jarin huolehtineen asiat siten, että pelaajilla olisi mahdollisimman hyvä olla. Hän helpottaa valmentajan työtä, sillä lääkintäpuoli on aina hoidettuna, liivit viikattuina ja pallot pumpattuina. Hän on aina ideoimassa uusia asioita, jotta pelaajamme saavat parhaimmat mahdolliset olosuhteet.

Rutiinitehtävien hoitamisen ohella Rautio nostaa esiin myös toisen puolen Yli-Suvannon merkityksestä joukkueelle.

- Kertoo paljon Jarin arvoista, miten hän luo yhteisöllisyyttä ja yhteishenkeä joukkueeseen. Hän kuuntelee pelaajia ja tarvittaessa rauhoittelee heitä. Pelaajat kokevat hänet ymmärtäväisenä ja huolehtivaisena ihmisenä. Hänen rauhallisuutensa tuo myös vastapainoa ajoittain liekehtivälle valmentajalle. Jari on kokonaisuudessaan täydellinen, korvaamaton pala joukkueeseen. En tiedä, mitä tekisin ilman häntä, Rautio naurahtaa.

Vapaaehtoisten merkitys suomalaisessa yhteiskunnassa on valtava. Jollei näitä epäitsekkäitä ihmisiä olisi, joutuisi moni lapsi ja nuori luopumaan harrastuksistaan kustannusten kivutessa korkeiksi. Myös RoPSissa suuri joukko pyyteettömiä ihmisiä tekee vapaaehtoistyötä mahdollistaakseen omalta osaltaan jalkapallon pelaamisen. Kuitenkin vapaaehtoistoimijoiden motiivit ovat usein muualla kuin rahassa. He haluavat auttaa ja tuottaa iloa ihmisille. Vapaaehtoistyötä voi tehdä jokainen itselleen sopivan palasen verran. Myös pienet teot ovat tärkeitä.

Luettu 2252 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309