ROPSKAUPPA.FI                              
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 10574
lauantai, 27 heinäkuu 2019 21:10

RoPS:n hyvät otteet Joensuussa johtivat tasapeliin

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPS ja FC Hertta päätyivät 2-2 tasapeliin Naisten Ykkösen ottelussa Joensuussa lauantaina.

RoPS lähti lauantain otteluun sisuuntuneena, mikä näkyi peliesityksissä Mehtimäen kentällä. Rovaniemeläiset hallitsivat kovassa helteessä pelattua ottelua, eikä täyden vieraspistepotin nappaaminen ollut kaukana. Pelinhallinnasta huolimatta kotijoukkue onnistui kahteen kertaan menemään ottelussa johtoon. Molemmilla kerroilla RoPS kuitenkin tasoitti tilanteen Pinja Spetsin osumilla. Päävalmentaja Liisa-Maija Rautio oli tyytyväinen koko joukkueen pelaamiseen:

- Yksinkertaisesti oltiin parempi joukkue varsinkin toisella puoliajalla. Ekan puoliajan alkuun oli meillä vähän haastavaa tunnistaa tilanteita. Hertta prässäsi aika korkealta, kymppialueelle ja heidän linjan etupuolelle jäi aivan valtavat tilat. Jo ensimmäisen puoliajan aikana saatiin maalintekotilanteita aika hyvin.

- Olin lähtökohtaisesti tosi tyytyväinen tuohon joukkuepelaamiseen. Saatiin viikolla keskityttyä niihin osa-alueisiin, mihin pitikin ja nyt me saatiin parannettua peliä huomattavasti. Löydettiin vastustajan heikkoudet ja sitä kautta päästiin luomaan vaarallisia tilanteita. Tilanteista pitää vaan jatkossa saada pallo maaliin.

-Hertta teki yhden hienon maalin. Henni Rinkinen teki hyvän yksilösuorituksen laidasta läpi ja sijoitti etukulmaan, siitä propsit Hertan joukkueelle.

Ottelun epäselvä tuomarilinja herätti paljon keskustelua. Etenkin kotijoukkueen ensimmäistä maalia edelsi hyvin kyseenalainen tilanne. Maali syntyi tilanteesta, jossa pallo oli selvästi ylittänyt sivurajan. Peliä ei kuitenkaan vihelletty poikki, ja FC Hertta siirtyi ottelussa 1-0 johtoon 14. peliminuutilla.

- Hertan ensimmäinen maali oli todella epäselvä tilanne. Pallo oli varmaan metrin yli sivurajasta, minkä jälkeen laituri otti sen vielä peliin mukaan ja peli niin sanotusti jähmettyi. Meidän toppari luuli, että pelin on poikki kun tilanne oli niin selkeä. Siitä tuli Hertalle sitten maalintekotilanne.

- Se tilanne ja koko peli oli huonosti tuomittu. On harmi, että me matkustetaan hirveä kilometrimäärä vieraspeliin, jossa tuomarit eivät selkeästi ole siihen tilanteeseen valmiita. Se harmittaa pelaajien puolesta. Linjakin on sitten tosi epäselvä puolin ja toisin molemmille joukkueille.

- Kuitenkin korostan sitä, että tuomaritoiminnasta peli ei jäänyt kiinni, vaan meidän olisi pitänyt tehdä maalit niistä hienoista maalintekotilanteista mitä me saatiin luotua, Rautio kommentoi pelin jälkeen.

RoPS Naisten seuraava ottelu RoPS - VIFK pelataan lauantaina 10.8. klo 13.00 Keskuskentällä.

Luettu 1633 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309