ROPSKAUPPA.FI                              
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 10574
lauantai, 08 kesäkuu 2019 18:33

RoPS kukisti HauPa:n vahvalla esityksellä – ”Ylivoimaisesti meidän paras peli…”

Arvostele tätä artikkelia
(1 ääni)
RoPS avauskokoonpano HauPa ottelussa RoPS avauskokoonpano HauPa ottelussa

RoPS otti hienon voiton HauPa:sta Naisten Ykkösen ottelussa Keskuskentällä luvuin 3-1 (1-0). RoPS:n maalintekijöinä voitokkaassa kamppailussa loistivat Anni Ollila sekä Pinja Spets.

- Ylivoimaisesti meidän paras peli taktisella puolella. Oltiin todella hyvin henkisesti valmistauduttu ja vaikka oli vähän painetta siitä, että nyt pitää voittaa, niin saatiin siitä huolimatta luotua koppiin rento fiilis. Pelillisesti näkyi jokaisella pelaajalla hyvä itseluottamus ja todella hyvä tekeminen. Joukkuepelaamisella meiltä paras peli tähän mennessä, päävalmentaja Liisa-Maija Rautio kommentoi ottelun jälkeen.

Onnistunut latautuminen näkyi kentällä heti alkuvihellyksestä lähtien. RoPS otti pelivälineen haltuunsa eikä moneen otteeseen luovuttanut pallonhallintaa vierailijoille ottelun aikana. HauPa pyrki hankaloittamaan RoPS:n avauspelaamista korkealla prässillä, jonka RoPS onnistui kuitenkin tehokkaasti purkamaan. Läpi ottelun RoPS meni tilanteisiin nälkäisempänä, voitti kamppailuja ja sai näin pidettyä pallonhallinnan itsellään.

Ensimmäisellä puoliajalla RoPS rakensi monia hyviä maalintekopaikkoja ja pallo pyöri hyökkäyspäässä useaan otteeseen lupaavasti kuudentoista alueen sisällä. Avausmaali syntyi puolen tunnin pelin jälkeen. Täydet minuutit pelannut nuori hyökkääjä Anni Ollila pääsi murtautumaan läpi vierailijoiden puolustuslinjasta ja haastamaan HauPa maalivahti Essi Kinnusen yhdellä yhtä vastaan, sijottaen pallon upeasti maaliverkon perukoille. Ollilan maali jäi lopulta pelin ensimmäisen puoliskon ainoaksi. Vielä aivan ensimmäisen puoliajan lisäajan lopulla RoPS:n parhaana pelaajana palkitun Oonakaisa Ämmälän hieno kaukoveto oli lähellä upota HauPa maaliin mutta osui lopulta ylärimaan ja kimposi maalin ulkopuolelle.

- Meidän keskustan pelaaminen oli todella hyvää. Ensimmäisen puoliajan jälkeen tilanne olisi voinut olla enemmänkin kuin 1-0, saatiin luotua vaarallisia maalintekotilanteita mutta tällä kertaa ei mennyt ihan maaliin. Hienoa on kuitenkin, että me päästään niille paikoille ja nyt pitää vaan maalintekoa kehittää eteenpäin.

- Pallonhallinta oli selkeästi meillä, hirveästi ei puolustushommiin jouduttu. Toisella puoliajalla muutaman pitempi pallo HauPa:lta aiheutti meidän puolustukselle vähän ongelmia mutta hyvin handlattiin nekin. HauPa paransi toiselle puoliajalle ja löysi meidän ns. heikkoudet mutta kyllä peli oli silti meidän kontrollissa täysin, Rautio analysoi ottelua.

Toisen puoliajan ensimmäisillä minuuteilla Pinja Spets avasi maalihanansa ja varmisteli RoPS:n voittoa. Ottelun 48. minuutilla Spets sai pyöräytettyä itselleen laukauspaikan kuudentoista sisällä ja iski paikastaan RoPS:n 2-0 maalin. Vain kolme minuuttia myöhemmin Spets viimeisteli ottelun toisen maalinsa vapaapotkusta aivan kuudentoista alueen rajalta. HauPa pääsi vielä kaventamaan ottelun 1-3 numeroihin, kun Jessica Karjalaisen veto löysi sekavassa jälkitilanteessa tiensä kotijoukkueen maaliin. Peli pysyi RoPS:n hallinnassa myös kavennusosuman jälkeen ja kotijoukkue nappasi pelistä ansaitut kolme pistettä. Raution mukaan voittopelin juhlinnan jälkeen RoPS:aa odottaa ensi viikolla kova haaste PK-35 Vantaan vieraana:

- Nyt fiilistellään voittoa hyvässä kesäsäässä ja PK-35 Vantaa tulee vastaan sitten ensi sunnuntaina. Vastustaja tulee silloin olemaan todella kova mutta me lähdetään taistelemaan joka pallosta hyvällä itseluottamuksella voittopelin jälkeen.

RoPS matkaa PK-35 Vantaan vieraaksi sunnuntaina 16.6. Seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 6.7. klo 13.00 PKKU:ta vastaan.

Luettu 1496 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309