×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 10574
perjantai, 10 touko 2019 12:15

RoPS Naisten suuntana jälleen Vaasa – säilyykö maalipörssin kärkipaikka Rovaniemellä?

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
#17 Ronja Nieminen #17 Ronja Nieminen

RoPS suuntaa tällä viikolla jo toiselle perättäiselle vierasmatkalleen Vaasaan. Kaksi viikkoa sitten VIFK kaatui numeroin 1-2 ja ryöstöretkeä lähdetään hakemaan myös Naisten Ykkösen toisen vaasalaisjoukkueen FC Sport-j:n kotikentältä.

RoPS:lla on siis jo kuluvalta kaudelta muistissaan hyviä kokemuksia Vaasasta mutta tällä kertaa kohteena on toinen joukkue ja eri pelikenttä. VIFK ottelu pelattiin kuplahallissa Fennia Arenalla, FC Sport-j sen sijaan kohdataan ulkonurmella Elisa Stadionilla. Kuluvan viikon harjoituksissa on päävalmentaja Liisa-Maija Raution mukaan pureuduttu etenkin Ilves/2 pelistä löydettyihin kehityskohtiin:

- Takana on hyvä treeniviikko, ollaan hiottu asioita kuntoon ihan henkilökohtaisellakin tasolla voimakkaastikin. Ilves/2 pelistä jäi meille parannettavaa ja niitä asioita ollaan käyty läpi viikon aikana.

- Nyt on loistava fiilis ja mahtavaa lähteä kohti Vaasaa pelaamaan FC Sport-j:ta vastaan. Meillä on joukkueessa edelleen tosi hyvä pöhinä päällä.

FC-Sport-j:lle kauden avaus on ollut haastava. HPS nappasi vaasalaisten ensimmäisestä kotiottelusta pisteet mukaansa selkeällä 0-6 tuloksella. Sport-j:n maalitili ei auennut myöskään tiistaina pelatussa GBK ottelussa, jonka kokkolalaiset voittivat 1-0. Kauden ensimmäiset ottelut ovat olleet vaasalaisten näkökulmasta lähinnä puolustusvoittoisia, joskin Kokkolassa Sport-j sai myös omaa hyökkäyspeliään ajoittain käyntiin. Kotijoukkue tavoittelee viime kauden sijoituksensa (10.) parantamista, joten tähänastisesta tuloksesta huolimatta joukkue tulee varmasti jahtaamaan nälkäisesti niin piste- kuin maalitilinsä avaamista lauantaina.

Lauantain pelissä saadaan lisäksi seurata vahvistaako RoPS kapteeni Pinja Spets asemiaan Naisten Ykkösen maalipörssin kärjessä. Yhtensä viisi maalia neljässä ottelussa iskenyt Spets viimeisteli myös pari viikkoa sitten VIFK ottelun molemmat RoPS maalit. Viime viikkoisen Ilves ottelun maali syntyi niinikään Spetsin laukauksesta.

RoPS kokoonpanosta poissa on pitkäaikaispotilaiden Julia Heinon ja Tinja Jokelaisen lisäksi vielä tämän viikon ajan Hulda Kuustie.

Luettu 1501 kertaa