ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 10 kesäkuu 2017 17:22

RoPSin naisten "Via Dolorosa" päättyi hienoon kotivoittoon

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin kapteeni Liisa-Maija Rautio puski avausmaalin aivan avausjakson lopulla. RoPSin kapteeni Liisa-Maija Rautio puski avausmaalin aivan avausjakson lopulla. Kuva: Pekka Aho

Valmennusjohto kaipaa uusia pelaajia.

Kari Pyykkö

(c) Lapin Kansa

Rovaniemen Palloseuran on mainiossa vauhdissa jalkapallon naisten Ykkösessä. Joukkue kaatoi lauantaina keskuskentällä Tampereen Palloveikot 3-0 (1-0) ja on ihan sarjan kärkiryhmien kyydissä 16 pisteellään yhdeksästä ottelusta.

Edelliskierroksella Tikkurilan Palloseuran yllättänyt TPV ei nyt ollut lähelläkään pisteitä. Vastaiskuihin keskittynyt joukkue sai muutaman paikan, mutta viimeistely päätyi viime kädessä RoPSin maalille palanneen Johanna Vainionpään käsiin.

RoPS johti avausjakson jälkeen 1-0, kun kapteeni Liisa-Maija Rautio puski johtomaalin kulmapotkusta yli väärin sijoittuneen tamperelaismaalivahdin.

Etenkin toisen jakson viimeinen vartti oli RoPSin myllytystä. 70. minuutin kohdalla vaihdosta kentälle tullut Leila Haapea pääsi viimeistelemään seitsemän minuuttia myöhemmin 2-0 rangaistuspotkusta. Haapea peluutettiin säästöliekillä, sillä takana oli maajoukkueleiritys kahden peliharjoituksen kera.

Kolmas maali roikkui ilmassa ja sen viimeisteli kolmannella lisäminuutilla paitsiolta haiskahtaneesta tilanteesta Milja Fräki. Paitsio tai ei - se ei ottelua ratkaissut, vaikka TPV:n leirissä riitti yllättävän paljon murheellisia ilmeitä pelin päätteeksi.

– Tämä viikko oli meille melkoinen Via Dolorosa (kärsimysten tie). Maanantain harjoituksissa oli vielä 18 tervettä pelaajaa, mutta keskiviikkona vain kymmenen, ynnäsi RoPSin päävalmentaja Olavi Tammimies.

Lauantaina kentällä oli useitakin toipilaita, mutta kaikki täyttivät paikkansa. Siitepölyallergiasta kärsinyt Tinja Jokelainen teki lopussa tilaa maalin iskeneelle Milja Fräkille. Olga Haatajalla on polvessa sivusidevamma ja Leila Haapea sai kipeän akilleen maajoukkueleiriltä. Kun puolustuksen voimahahmoin kuuluva Esther Edem potee myös jalkavaivaa, alkavat valmennuksen pelaajakortit käydä vähiin.

– Tarvitsisimme ehdottomasti lisää pelaajia. Pari on jo ennestään sairaslistalla. Tiedän kyllä mistä niitä saisi, mutta rahaa ei hankintoihin taida löytyä, totesi Tammimies. Seura on saanut yhteydenottoja mm. Brasiliasta ja USA:sta.

RoPSin kausi jatkuu ensi viikon sunnuntaina vierasottelulla Kuopiossa Kufu98:aa vastaan. Sen jälkeen odottaa muutaman viikon kesätauko.

Luettu 2391 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309