ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 24 syyskuu 2016 19:50

RoPSin naisille voitto – sarjapaikka lähes varma

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Rovaniemen Palloseuran naisten joukkue otti lauantaina voiton ja näin sarjapaikka käytännössä varmistui myös ensi kaudeksi. Rovaniemen Palloseuran naisten joukkue otti lauantaina voiton ja näin sarjapaikka käytännössä varmistui myös ensi kaudeksi. Kuva: Anssi Jokiranta

Rovaniemen Palloseuran naisten joukkue otti arvokkaan voiton Ykkösessä Vaasan IFK:sta maalein 2–1 (0-0). Voiton myötä naiset pelaavat myös ensi kaudella suurella todennäköisyydellä Ykkösessä.

RoPS siirtyi toisella jaksolla kahden maalin karkumatkalle Leila Haapean ja Anna Lehtosen osumilla.

1-0 maali syntyi kulmapotkun jälkitilanteesta ja 2-0 osumassa Lehtonen väläytteli nopeuttaan. VIFK pisti pelin kuitenkin jännäksi kaventamalla lukemiksi 2-1 rangaistuspotkusta, kun pelikellossa oli 77. minuuttia.

– Tänään oli kova taistelupeli. Vaasalla on pelaava joukkue ja erityisesti heidän maalin tehnyt Fanni Forss oli nopea ja taitava, RoPSin päävalmentaja Olavi Tammimies kertoi.

Tammimies antoi kehut erityisesti puolustuslinjalle ja keskikentällä uurastaneelle joukkueen kapteenille Liisa-Maija Rautiolle.

– Hän teki väsymättömästi töitä läpi ottelun.

Naisilla on vielä kaksi ottelua jäljellä ennen sarjan päätöstä. Ensi viikonloppuna joukkue kohtaa VJS:n vieraissa ja kahden viikon kuluttua Kokkola F10:n kotikentällä. RoPS on suhteellisen turvallisissa asemissa kahdeksantena. Ykkösen kaksi viimeistä (11. ja 12. joukkue) putoaa Kakkoseen ja eroa 11. sijaan on kuusi pistettä.

– Sarjapaikka on meidän mestaruus ja se varmistui 99,9 prosentin varmuudella voiton ansiosta, Tammimies ynnäili.

RoPSin B-tytöt aloittavat SM-karsinnat sunnuntaina Hämeenlinnassa, joten jännitettävää riittää vielä junioreiden osalta. Tammimies kertoi, että B-tyttöjä ei erityisesti lepuutettu lauantain ottelussa. Ainoastaan nilkkavammasta kärsinyt Olga Haataja oli pois naisten kokoonpanosta.

– Me pelasimme parhaalla ryhmityksellä, sillä tämä oli meille tärkeä peli.

Mikko Kinisjärvi
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 869 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309