ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 06 elokuu 2016 21:28

Ambulanssit pääosaan Rovaniemellä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Tuusulalaisen PKKU:n maalivahti Jenni Aarniva torjuu RoPSin kärkkään Emmi Liiaksi lähetelyt. Pelin lopussa kaksikko törmäsi, jonka seurauksena Aarniva menetti tajuntansa ja joutui käymään sairaalassa. Tuusulalaisen PKKU:n maalivahti Jenni Aarniva torjuu RoPSin kärkkään Emmi Liiaksi lähetelyt. Pelin lopussa kaksikko törmäsi, jonka seurauksena Aarniva menetti tajuntansa ja joutui käymään sairaalassa. Kuva: Veli-Jukka Mustajärvi

Rovaniemen Palloseura ja Pallo-Kerho Keski-Uusimaa Tuusulasta pelasivat maalittoman tasapelin naisten Ykkösessä lauantaina Rovaniemellä.

Pelin loppu oli dramaattinen, sillä loukkaantuneita pelaajia kuljetettiin jopa kahdella ambulanssilla saamaan hoitoa.

– Eihän tällaisia tapahtumia mielellään toivo jalkapalloon, mutta ne valitettavasti kuuluvat joskus lajiin, totesi RoPSin valmentaja Olavi Tammimies lopun tapahtumista.

 Naisten Ykkösen otteluun Rovaniemellä tarvittiin loppuvaiheessa kaksikin ambulanssia. Kuvassa viedään RoPSin Pinja Spetsiä. (Kuva: Kari Pyykkö)

Ensimmäisenä paareille päätyi RoPSin Pinja Spets, joka reilun tunnin pelin jälkeen teloi nilkkansa pahan näköisesti. Röntgenkuvat kertovat päättyikö kausi lauantaihin. Tuskat olivat ainakin kovat. Spets olisi iso menetys RoPSille.

Pelikello näytti 80 minuuttia kun vieraiden maalivahti Jenni Aarniva makasi tajuttomana torjuntatilanteeseen jälkeen. Virvottelun jälkeen myös Aarniva tuotiin paareilla kentältä ja ambulanssikyyti vei hänetkin tarkempiin tutkimuksiin. Kasvoissa oli ainakin verinen ruhje.

Aarniva oli tuusulalaisseuran tasapelin takaajia tontillaan niin pitkään kuin pelasi. Viimeisen reilut vartin tolppien välissä oli kenttäpelaaja, kun PKKU oli käyttänyt mukana olleet vaihtopelaajansa.

 Pinja Spets harhauttelee PKKU:n pelaajaa ennen kohtalokasta nilkkavammaa. (Kuva: Veli-Jukka Mustajärvi)

RoPSin voittomaalin haku oli ottelussa aika lailla hampaaton. Tilanteita kyllä saatiin, mutta pallo päätyi liki aina sivuverkkoon tai Aarnivan syliin. Vierailla ei edes ollut tekopaikkoja, joten näytti hieman ihmeelliseltä ettei vahvaa ja kookasta topparia Esther Edemiä nostettu lopussa hyökkäyksen kärjeksi.

– Edem on ensisijaisesti toppari ja tuo varmuutta puolustukseen, Tammimies kertoi.

RoPSin hallinnasta kertoo sekin, ettei maalivahti Johanna Vainionpäälle kirjattu yhtään “oikeaa” torjuntaa.

– Jalkapallo on välillä tällaista. Kaikki kunnia vastustajan puolustamiselle, mutta me kyllä kadotimme omaa peliämme lopussa. Me tosin saimme Kouvolasta pinnat vähän samalla tavalla kuin PKKU nyt, muisteli Tammimies, jolle pistekin kelpasi lauantaina.

 RoPSin maalivahdillä Johanna Vainionpäällä ei tullut edes hiki. Vastustaja ei saanut maalia kohti yhtään kunnon laukausta. (Kuva: Veli-Jukka Mustajärvi)

RoPSin kausi jatkuu ensi lauantaina isokokoisen IK Myranin vieraana.

Kari Pyykkö
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 771 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309