ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 14 huhtikuu 2016 08:38

Hyppy tuntemattomaan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Rovaniemen Palloseura on harjoitellut naisten Ykkösen kautta varten tiiviisti jo viime lokakuusta lähtien. Mea Kivistön (oik.) ja Emilia Härkösen ilmeistä päätellen treeneissä on hauskaa. Rovaniemen Palloseura on harjoitellut naisten Ykkösen kautta varten tiiviisti jo viime lokakuusta lähtien. Mea Kivistön (oik.) ja Emilia Härkösen ilmeistä päätellen treeneissä on hauskaa. Kuva: Anssi Jokiranta

Rovaniemen Palloseuran naisten joukkue päätti viime kauden iloisesti nousujuhliin. Pelit jatkuvat nyt astetta kovemmissa merkeissä, kun RoPS lähtee Ykköseen.

RoPSin naiset aloittavat pelit uudella sarjatasolla viikonloppuna. Nuoren joukkueen tavoitteena on sarjapaikan säilyttäminen Ykkösessä.Joukkue on harjoitellut tiiviisti tulevaa kautta varten jo viime lokakuusta lähtien. Valtaosa pelaajista treenaa joukkueharjoitusten lisäksi aamuisin Lapin urheiluakatemian puitteissa.

– Meidän urheiluakatemia on varmasti Suomen kärkiakatemioita kaikilla mittareilla mitattuna. Akatemian avulla on helppo yhdistää opiskelut ja jalkapallo, RoPS Naisten päävalmentaja Olavi Tammimies kehuu.

Naisten valmistautuminen kauteen on sujunut urheilujoukkueelle tyypilliseen tapaan. Täysin ehjää harjoituskautta ei ole pystytty viemään läpi.

– Pari viime kuukautta on ollut hieman repaleisia. Joukkueessa on ollut flunssaepidemiaa ja loukkaantumisia, mutta nämä asiat kuuluvat tähän lajiin. Viimeisten viikkojen aikana käyrä on ollut taas selvästi ylöspäin, Tammimies mainitsee.Täysin terveellä kokoonpanolla RoPS ei pääse kautta lauantaina aloittamaan, sillä loukkaantumisista toipuvat vielä Tinja Jokelainen ja Anna Lehtonen .

– Molempia oli ajateltu avauskokoonpanon pelaajiksi, Tammimies sanoo.

Päävalmentaja iloitsee kuitenkin Emmi Liiaksen toipumisesta täyteen pelikuntoon. Pitkään loukkaantumisista kärsinyt Liias on vihdoin täydessä iskussa.

– Emmi on tehnyt maaleja liigaa myöten ja hän tarjoaa meille target-hyökkääjän vaihtoehdon, mitä ei ole aiemmin ollut.

Joukkue on vahvistunut alkavaksi kaudeksi useilla uusilla pelaajilla. Yksi mielenkiintoisista hankinnoista on yhdysvaltalainen maalivahti Victoria Christ.

– Puolustuksen tiivistäminen on ollut tapetilla ja sen takia hankimme hänet. Nyt meillä on Johanna Vainionpäälle kova kilpailija.

Tammimies kertoo, että joukkueeseen saattaa tulla vielä lisää vahvistuksia.

– On mahdollista, että 1-2 pelaajaa liittyy vielä rinkiin mukaan.Lappilaiseen naisjalkapalloiluun tuli viime syksynä iso lovi, kun kemiläinen Merilappi United tippui liigasta ja luopui saman tien myös Ykkösen sarjapaikasta. Lisäksi MelU:n B-tytöt jättivät SM-sarjan.

– Pohjois-Suomen tyttö- ja naisjalkapalloilun keskittymä olisi siirtynyt vahvasti Lapista Ouluun, jos emme olisi nousseet Kakkosesta, Tammimies toteaa.

MelU:n tapaus on Tammimiehen mukaan todella harmillinen kaikkien osapuolten kannalta.

– Me pyrimme nyt täyttämään heidän jättämän aukon. MelU:n nuoria pelaajia on siirtynyt RoPSiin ja uskon, että virta jatkuu myös tulevaisuudessa Kemi-Tornio-Tervola -akselilta Rovaniemelle.Ensi kauden tavoitteeksi Tammimies asettaa sarjapaikan säilyttämisen. Tavoite on nuorelle joukkueelle realistinen, sillä pelaajien keski-ikä ei ole edes 20 vuotta.

– Suurimmalle osalle Ykkönen on hyppy tuntemattomaan, Tammimies kuvailee.

Tulevaisuudessa tavoitteet ovat Tammimiehen mukaan kovemmat.

– En näe sille mitään estettä, etteikö täällä olisi viimeistään vuonna 2020 naisten liigajoukkue ja B-tyttöjen SM-sarjajoukkue, hän linjaa.


RoPS Naiset

Joukkue kaudella 2016

Maalivahdit: Victoria Christ ja Johanna Vainionpää.

Kenttäpelaajat: Eeva-Leena Sarajärvi, Emilia Härkönen, Pirita Väinämö, Emilia Kangas, Emmi Liias, Anna Lehtonen, Liisa-Maija Rautio, Mea Kivistö, Tinja Jokelainen, Marjut Palonen, Pinja Spets, Leila Haapea, Julianne Arviranta, Anni Turpeinen, Oonakaisa Ämmälä, Julia Heino, Alina Heikkilä, Olga Haataja, Oona Kuusela, Milja Fräki, Jenni Impiö.

Valmennus: Olavi Tammimies, Jukka Heino ja Janne Vainionpää.Mikko Kinisjärvi
© 2016 Lapin Kansa


Luettu 1244 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309