ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 09 joulukuu 2015 08:47

RoPSin naisilla laaja pelaajarinki

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Rovaniemen Palloseuran naisjoukkueen uusia kasvoja ensi kaudella ovat ainakin Leila Haapea (vas.), Pinja Spets, Jenni Impiö, Marjut Palonen ja Tinja Jokelainen. Rovaniemen Palloseuran naisjoukkueen uusia kasvoja ensi kaudella ovat ainakin Leila Haapea (vas.), Pinja Spets, Jenni Impiö, Marjut Palonen ja Tinja Jokelainen. Kuva: Pekka Aho

Kokenut päävalmentaja Olavi Tammimies piiskaa joukkojaan pienpelissä Ounashallissa.

”Rovaniemelläkin aletaan uskoa, että naisjalkapallo on urheilua”.– Tarkemmin! Löytäkää tyhjä tila ja täyttäkää se!

Rovaniemen Palloseura naisjalkapalloilijat tekevät treeninsä tinkimättömän tarkasti valmentajansa ohjeiden mukaan. Tempo on kova. Samaan aikaan toinen valmentaja Janne Vainionpää ohjaa laukaisuharjoituksia. Harjoittelu on tehokasta ja täsmällistä. Joutokäyntiä ei näy.

– Tämä on itseohjautuva ryhmä, jonka kanssa työskentely on helppoa, Tammimies kehuu.

RoPSin naisjoukkue nousi viime kauden päätteeksi riemukkaasti Ykköseen. Joukkue on harjoitellut kovaa jo lokakuun puolivälistä asti. Viikonloppuna ryhmä kokoontui teholeirille 22 pelaajan voimin Ounasvaaralle, jossa joukkue hyödynsi alueen loistavia harjoitteluolosuhteita sekä kuntotestaus- ja opetuspuitteita.

Lajiharjoittelun lisäksi monipuolisen leirin ohjelmassa oli muun muassa kehonkoostumusmittaus, taitoharjoittelua urheiluopistolla, sekä luentoja ravitsemuksesta ja harjoittelusta.


RoPSin pelaajamateriaali on vahvistunut merkittävästi. Uusia pelaajia tuli toimintansa lopettaneen kemiläisen Merilappi Unitedin liigajoukkueen ja B-tyttöjen raunioilta sekä lisäksi Rovaniemelle saapui tärkeitä paluumuuttajia.

Kemistä tulivat Pinja Spets, Leila Haapea ja Jenni Impiö. Marjut Palonen palasi Kouvolan Susista RoPSin paitaan, samoin kuin Tinja Jokelainen Oulun Nice Soccerista.

– Meillä on vielä Helsingin Palloseurassa pelannut Anni Eloranta try outilla tämän kuun loppuun asti ja etsimme vielä ainakin kakkosmaalivahtia ykkösveskari Johanna Vainionpään kaveriksi, Tammimies kertoo.

– Tällainen leiri nivoo uudet pelaajat hyvin joukkueeseen.

Pinja Spets on U19-maajoukkueen vakiokasvo. Spets on Kuopion Pallokissojen kasvatti, joka on jo pari vuotta asunut Rovaniemellä ja opiskellut Ounasvaaran urheilulukiossa. Kemissä hän on kulkenut Rovaniemeltä.

Merilappi Unitedin naisten joukkueen toiminnan loppuminen oli pettymys.

– Ei sitä kyllä keväällä millään olisi uskonut.

RoPSiin siirtymistä Spets joutui miettimään hetken, sillä tarjouksia tuli myös liigaseuroilta.

– Keskustelin U19-maajoukkueen päävalmentajan Marianne Miettisen kanssa ja hän vakuutti, ettei Ykkösessä pelaaminen vaaranna paikkaani maajoukkueessa. Niinpä RoPSiin tulo oli helppoa, kun sain tänne vielä mielestäni hyvän sopimuksen, maajoukkueessa laitapuolustajana viihtyvä nuori nainen kertoo.

Spets pystyy pelaamaan myös topparina ja puolustavana keskikenttäpelaajana.

– Minulla on RoPSissa varmasti iso rooli.

 Pinja Spets on 19-vuotiaiden maajoukkueen vakiopelaajia. (Kuva: Pekka Aho)

Tammimies toivoo Spetsin lisäksi muidenkin nousevan nuorisomaajoukkueisiin.

– Maajoukkuevalmentajat eivät matkaa tänne pohjoiseen katsomaan pelaajia. Pyytelevät vain videoita. Siitähän heille maksetaan, että kiertelevät paikkakunnilla tarkkailemassa pelaajia. Odotan, että ainakin maalivahti Vainionpää nousee U20 maajoukkueeseen.

Uusi sarjataso tarkoittaa myös kovempaa harjoittelua.

– Olemme tehneet paljon fysiikka ja nostaneet pallotempoa. Urheiluakatemiaa käyvät treenaavat jopa 12 kertaa viikossa.

Uusi sarjataso on Tammimiehen mukaan kuitenkin osittain hyppy tuntemattomaan ja tavoite onkin maltillinen.

– Sarjapaikan säilyttäminen, kolmatta sesonkia naisia komentava Tammimies paaluttaa.

– Me teemme systemaattista ja ammattimaista työtä. Toivottavasti saamme näkyvyyttä ja Rovaniemelläkin aletaan uskoa, että naisjalkapallo on urheilua.

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 852 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309