ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 05 lokakuu 2015 09:44

RoPSin naisista Ykkösen joukkue

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Rovaniemen Palloseuran naisten joukkue juhlii Ykköseen nousua Kontulan tekonurmella sunnuntaina. Rovaniemen Palloseuran naisten joukkue juhlii Ykköseen nousua Kontulan tekonurmella sunnuntaina.

– Nyt lyheni kotimatka puolella ja se on Helsingin reissulla paljon, naurahti Rovaniemen Palloseuran naisjoukkueen päävalmentaja Olavi Tammimies kun seura oli sunnuntaina varmistanut nousun naisten Ykköseen.

Uudelle sarjaportaalle kasassa nuorekas ja urheilullinen ryhmä, johon tarvitaan 3-4 pelaajavahvistusta.Nousu ratkesi Kontulan tekonurmella RoPS venyttyä 1-1 (1-0) tasapeliin FC Viikinkien kanssa. Rovaniemeläiset voittivat kotiottelunsa leveästi 5-1, joten kahden ottelun yhteistulos oli sinipaidoille 6-2.

RoPS on pelannut naisten Kakkosta ties kuinka kauan, joten nousu oli tervetullut nuorelle ja urheilulliselle joukkueelle. Joukkueen koostumuksesta kertoo paljon se, että keski-ikää ei saa millään ilveellä nostettua 20 vuoteen. Toppari Eveliina Sarajärvi on 33-vuotiaana kolmen lapsen äitinä joukkueen vanhin, mutta valtaosa on alle 20-vuotiaita. Nuorimmat ovat syntyneet 1999.

– Kasassa on oikein potentiaalinen ryhmä, johon toki tarvitaan sarjanousun myötä 3-4 vahvistusta. Kartoitus alkaa heti, mutta luotan että Rovaniemelle on myös tulossa pelaajia muualta. Seuraamme tietysti sitäkin mitä Kemin naisjalkapallorintamalla tapahtuu. Oulu olisi tämän kauden perusteella lähin vastustaja, mutta ONS on menossa liigakarsintaan, Tammimies kertoi.

Ainakin yksi puhelu lähtee Tammimiehen mukaan Tanja Poutiainen-Rinteelle .
– Olisimme todella otettuja jos Tanjan kaltainen urheilija joukkueeseen saadaan.


RoPS karsi noususta jo viime syksynä, mutta tuolloin paikan Ykköseen vei Kouvolan Sudet.

– Joukkue muuttui melkoisesti tälle kaudelle, joten keväällä emme oikeastaan uskoneet edes nousuun. Palat menivät kuitenkin paikalleen ja nousu on nyt totta. Viime vuonna tehtiin suunnitelma, jonka tavoitteena on nousta naisten liigaan viidessä vuodessa. Nyt tuosta suunnitelmasta ollaan vuosi edellä, Tammimies kertoi.

Ykkönen on sarjana Kakkosta haasteellisempi. Pelimäärä kasvaa ja sen tien myös työmäärä harjoituksissa.

– Taloudellisesti muutos ei loputa ole kovin iso, sillä nytkin lähin vastustaja oli Kokkolassa.

Tammimiehen mukaan Kakkosen C-lohkoa on turhaan väheksytty. – Tasosta kertoo jo se, että kaksi joukkuetta nousi Ykköseen (GBK ja RoPS).


Tammimies kiitteli joukkueen ja valmennusryhmän ohella myös RoPSin johdon tukea naisjalkapallolle. – Sieltä suunnalta on hyvin oltu meidän takana, vaikka välillä jotakin soraääniä on jostakin kuulunut.

– Tätä menoa RoPS on ihan maan johtavia jalkapalloseuroja. Miesten liigajoukkue taistelee mestaruudesta ja mekin nousemme sarjaa ylemmäksi.

Tammiehen valmennustroikkaan ovat tiiviisti kuuluneet Janne Vainionpää ja Jukka Heino.

– Ilman heitä tätä tulosta ei olisi saatu. Joukkueenjohtaja Kassu Montonen on puolestaan vastannut, että kaikki toimii kuin lentokoneessa.

Omia jatkohalujaan Tammimies ei lähtenyt vielä arvioimaan. – Ensin vedetään rauhassa henkeä.


FC Viikingit johti toista osaottelua reilut 80 minuuttia liigassakin pelanneen Saida Saarisen avausjakson maalilla. RoPS puolusti säntillisesti alkoi hallita tapahtumia mitä pitemmälle peli eteni. Ansaitun tasoitusmaalin teki ottelun paras pelaaja ja RoPSin kauden maalitykki Julia Heino. Osuma oli Heinolle jo kauden 12:s naisten peleissä.

Maalia oli pohjustamassa vaihdosta kentälle tullut Milja Fräki, joka aloitti kauden FC Santa Claus Junioreissa.

RoPSin nousijat

RoPSin kokoonpano Helsingissä: Johanna Vainionpää, Eeva-Leena Sarajärvi, Emilia Härkönen, Julianne Arviranta, Iida Jaako, Liisa-Maija Rautio (85. Oonakaisa Ämmälä), Olga Haataja, Julia Heino, Janette Sieppi (78. Milja Fräki), Pirita Väinämö (88. Marianna Kallonen), Anna Lehtonen.

Vaihtopelaajina mukana olivat lisäksi Anni Turpeinen, Alina Heikkilä, Essi Jokelainen, Milja Fräki ja Emmi Liias. Joukkueessa on pelannut myös Veera Räisänen.

Valmentajat: Olavi Tammimies, Janne Vainionpää ja Jukka Heino. Joukkueenjohtaja Kassu Montonen ja huoltaja Marko Posio.

Kari Pyykkö
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 1117 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309