lauantai, 26 syyskuu 2015 09:24

”Nyt katsotaan mihin rahkeet riittävät”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS rökitti viimeisessä Kakkosen runkosarjan ottelussa Lapuan suurinumeroisesti. Kuvassa juhlitaan Anna Lehtosen maalia RoPS rökitti viimeisessä Kakkosen runkosarjan ottelussa Lapuan suurinumeroisesti. Kuvassa juhlitaan Anna Lehtosen maalia Kuva: Anssi Jokiranta

Rovaniemen Palloseura naisjoukkuetta odottavat viikon sisällä kauden tärkeimmät ottelut. Viime hetkellä Ykkösen karsintaan pinnistänyt RoPS kohtaa kaksiosaisessa nousukarsinnassa helsinkiläisen FC Viikingit. Avausottelu on sunnuntaina Rovaniemellä.– Nyt katsotaan mihin rahkeet riittävät. Nöyrästi lähdetään haastamaan Viikinkejä. Se on entinen Ykkösen joukkue ja pelaajista osalla on myös liigakokemusta, tiesi RoPSin valmentaja Olavi Tammimies.

Viikinkien runkopelaajia ovat mm. liki 20 maalia Kakkosessa tehnyt Jamila Heroum, joka on naisten A-maajoukkueessa pelaavan Nora Heroumin vanhempi sisar sekä keskikentän Saida Saarinen.

RoPSin leirissä lähdetään karsintoihin viime syksyyn verrattuna hieman erilaisella joukkueella. Ryhmä uusiutui monin osin ja rosteri on aiempaa nuorempi. Puolet pelaajista ovat B-juniori-ikäisiä.

– Ilahduttavaa on ollut pelin paraneminen pitkin syksyä, Tammimies sanoo.

Pelaajapuolella ainoa takaisku oli Emmi Liiaksen polvivamman uusiutuminen harjoituksissa. Hän ei karsintaa pysty pelaamaan. RoPS sai loppukaudesta hyökkäyspuolelle Kurikasta Anna Lehtosen, joka on täyttänyt paikkansa mainiosti. Joukkueen ykköspyssynä on häärinyt 11 maalia tehnyt B-juniori Julia Heino.

Karsinta on viime vuotta helpompi, jolloin ohjelmassa oli neljä ottelua ja viimeinen pelattiin marraskuun puolella. Nyt Ykköseen noustaan kahdessa ottelussa eurocupin säännöin. Ensimmäinen pelataan sunnuntaina klo 12 Rovaniemellä ja toinen viikkoa myöhemmin 4.10. klo 12 Kontulan keinonurmella.

Kari Pyykkö© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 346 kertaa