ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 24 syyskuu 2015 08:36

RoPS aloittaa naisten Ykkösen nousukarsinnat sunnuntaina

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura kohtaa helsinkiläisen FC Viikingit jalkapallon naisten Ykkösen nousukarsinnassa.

B-tyttöjen nousuhaave tyssäsi Palloliiton sääntöihin.Ensimmäinen osaottelu pelataan Rovaniemen keskuskentällä tulevana sunnuntaina klo 12.

Nousija ratkeaa kahden ottelun yhteistuloksella eurocupin säännöin. Toinen ottelu pelataan Vuosaaressa seuraavassa viikonvaihteessa (4.-5.10.).

Viikingit on RoPSille hyvä mittari. Joukkue voitti Kakkosen A-lohkon kun RoPS eteni nousukarsintaan lohkojen parhaana kakkosena.

RoPSin valmentajan Olavi Tammimiehen mukaan seura pyrkii tosissaan ylöspäin.

Vuosi sitten RoPS pelasi ensimmäisen kerran noususta, mutta silloin paikan Ykköseen kuittasi Kouvolan Sudet.


RoPSin B-tyttöjen nousuhaave ikäluokan SM-sarjaan karsinnan kautta tyssäsi Palloliiton sääntöihin.

Oulu Nice Soccerin 2-joukkue voitti Ykkösen pohjoislohkon ja joutuu sääntöjen mukaan karsimaan, vaikka seuralla on jo joukkue ikäluokan SM-sarjassa.

ONS:lla ei ollut edes haluja lähteä karsimaan, mutta seura joutuu ratkaisemaan paikan FC Halikon kanssa mahdollisten sanktioiden takia.

Mikäli ONS/2 voittaa karsinnan, Palloliitto käyttää täydennysmenettelyä B-tyttöjen SM-sarjaan. Käytännössä se tarkoittanee FC Halikolle paikkaa SM-sarjaan.

– Ei tämä mikään urheilullinen ratkaisu ole, mutta säännöt ovat tällaiset, harmitteli RoPSin B-tyttöjen valmentaja Jukka Heino.

Lohkokolmoseksi sijoittuneen RoPSin kausi päätyi sunnuntaihin. Joukkueessa on kuitenkin liuta pelaajia, jotka ovat mukana RoPSin naisten nousukarsinnassa.

Kari Pyykkö© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 359 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309