ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 28 huhtikuu 2015 13:22

RoPS ei tingi tavoitteestaan vaikka runko meni uusiksi

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Rovaniemen Palloseura on uusinut kasvojaan viime kauden roimasti. Tällä ryhmällä lähdetaan ensi sunnuntaina alkavaan naisten Kakkoseen. Rovaniemen Palloseura on uusinut kasvojaan viime kauden roimasti. Tällä ryhmällä lähdetaan ensi sunnuntaina alkavaan naisten Kakkoseen. Kuva: Pekka Aho

Rovaniemen Palloseuran naiset elivät jännittäviä hetkiä reilun puoli vuotta sitten. Joukkue haki tosissaan paikkaa naisten Ykköseen pyhäinpäivän pakkasessa, mutta rannalle jäi. Kouvolan Sudet porhalsi Rovaniemen ottelun maaleillaan valtakunnalliseen Ykköseen.

Nuoret voimat paikkaamaan lähtijöiden ja lopettaneiden pitkää listaa.Tämän jälkeen on Kemijoessa virrannut vettä ja RoPSin joukkue uusiutunut isolla kädellä. Aloituskokoonpanosta on puolet pois, joten nuoria voimia on tarvittu tilalle viikonvaihteessa alkavaan Kakkoseen.

– Lähellä käytiin, mutta menneet ovat menneitä. Meidän ja seuran tavoite nousta viidessä vuodessa liigaan pitää edelleen, vakuutti päävalmentaja Olavi Tammimies.

Haastavaksi tilanteen tekee se, että porukasta katosi runsaasti ratkaisuvoimaa.

Tinja Jokelaisen ja Sara Stewartin siirtyminen Oulu Nice Soccerin Ykkösen joukkueeseen vei jo 20 maalia. Tanja Poutiaisen, Mea Kivistön ja Laura Juntusen lopettamisten myötä taas katosi rutkasti kokemusta.

Venla Viertola lähti taas hakemaan Kemistä liigakokemusta. Sara Huhtala puolestaan opiskelee Kuopiossa eikä Marjut Palosen jatkamisesta ole takeita eturistisidevamman ja ammattiin valmistumisen takia.

Vammat tuntuvat alkukauden kokoonpanossa. Meri-Lappi Unitediille 9 liigamaalia viime kaudella tehnyt Emmi Liias parantelee eturistisidevammaansa ja ehtii pelikuntoon vasta juhannukseksi. Eeva-Leena Sarajärvi on kuntouttanut itseään ja on pikapuoliin käytettävissä.

Tulopuolella ovat Emmi Liiaksen ohella Oulusta (ONS) siirtynyt toppari Pirita Väinämö sekä Meri-Lappi Unitedista Ida Jaako . Farmisopimuksen puitteissa Kemiin on muutakin liikennettä. Toppari Emilia Härkönen pelaa MelU:n B-tyttöjen SM-sarjajoukkueessa RoPSin naisjoukkueen lisäksi.– Nuoret ovat taas vuoden vanhempia ja osa heistä kuuluu meillä aloituskokoonpanoon. Ongelmana on se, ettei joukkueessa ole tarpeeksi naisikäisiä pelaajia. Osa pelaajista pelaa kahta sarjaa (Kakkonen+B-tyttöjen Ykkönen), mutta onneksi päällekkäisyyksiä on vähän, Tammimies kertoo.

RoPS on harjoitellut koko kauden yhdessä seuran B-tyttöjen kanssa. Valmennuksessa ovat tiiviisti olleet mukana Tammimiehen ohella B-tyttöjen vastuuvalmentaja Jukka Heino sekä Janne Vainionpää.

Isoksi plussaksi Tammimies mainitsee Matti ”Kolli” Vikmanin tulon joukkueen maalivahtivalmentajaksi.

Joukkueensa vahvuuksiin Tammimies luettelee juuri maalivahtipelin.

Johanna Vainionpää on edelleen sarjan paras maalivahti.

Isoja kehitysaskelia ovat valmentajan mukaan ottaneet myös Julia Heino ja Oonakaisa Ämmälä. Yhtenä tulevaisuuden nimenä hän mainitsee B-tytöissä pelaavan kuntoihmeen Olga Haatajan.

RoPS pelaa yhdeksän joukkueen C-lohkossa, jossa lähin vastustaja on Kokkolassa ja kauimmainen Joensuussa. Ensi sunnuntain sarja-avaukseen RoPS reissaa juuri Joensuuhun FC Herttojen vieraaksi. Ensimmäinen kotipeli on kuopiolaista Pallokissojen 2-joukkuetta vastaan 16.5.

Lohkon voittaja etenee jatkokarsintoihin.

 Päävalmentaja Olavi Tammimies (takana) seuraa naisten treenejä. (Kuva: Pekka Aho)

Naisten Kakkonen

C-lohko

Joukkueet: FC Hertta (Joensuu), Pallokissat/2 (Kuopio), Esse Idrottsklubb, Pedersöre (Esse IK), Gamlakarleby Bollklubb (GBK), Football Club United, Pietarsaari (FC United), Iskmo-Jungsund Bollklubb, Korsholm (I-JBK), Kauhavan Kanuunat (KaNu), Lapuan Virkiä (Virkiä), Rovaniemen Palloseura (RoPS), Siilinjärven Palloseura (SiPS).

Kari Pyykkö
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 1788 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309