ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 09 lokakuu 2014 08:31

RoPSin naisten nousukarsinta käynnistyy Tammisaaressa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Rovaniemen Palloseuran naiset ovat keskittyneet viime viikot harjoitteluun nousukarsintapelejä odotellessa. Rovaniemen Palloseuran naiset ovat keskittyneet viime viikot harjoitteluun nousukarsintapelejä odotellessa. Kuva: Veli-Jukka Mustajärvi

Rovaniemen Palloseuran naisjoukkueen pitkä odotus nousukarsintoihin päättyy sunnuntaina. Tuolloin RoPS kohtaa tammisaarelaisen Ekenes IF:n vieraskentällä. Kaksiosaisen karsinnan toinen ottelu pelataan Rovaniemellä seuraavana sunnuntaina 19.10.

Ensimmäisen vaiheen ratkaisuottelu Rovaniemellä 19.10.

Ensimmäinen karsintavaihe ei vielä ratkaise Ykköseen nousijaa. Jos RoPS voittaa EIF:n, kohtaa se toisessa vaiheessa otteluparin Kouvolan Sudet-FC United voittajan. Vasta tuo ottelusarja ratkaisee paikan ensi kauden naisten Ykköseen.

RoPS tulee karsintoihin ennätyspitkältä 4,5 viikon tauolta.

– Takana on tosiaan pitkä pelitauko, mutta olemme harjoitelleet koko ajan hyvin ja joukkueen B-tytöt ovat pelanneet tiiviisti. Mekin olemme kohdanneet harjoituspeleissä Meri-Lappi Unitedin sekä RoPSin C-pojat, kertoo valmentaja Olavi Tammimies.

Tammimies ei epäile hetkeäkään etteikö joukkue syttyisi pitkän odotuksen jälkeen.

– Tämä on hieno paikka niin naisille kuin tytöille ja taatusti uusi kokemus liki koko ryhmälle.


RoPS oli Kakkosen C-lohkon kakkonen tasapisteissä pietarsaarelaisen FC Unitedin kanssa. EIF puolestaan voitti ylivoimaisesti B-lohkon.

– Vastassa on hyvä joukkue. Sunnuntaina olisi tärkeää saada hyvä tulos vieraskentältä, mielummin niin ettei omiin menee palloakaan, Tammimies kaavaili.

EIF:n kantavia voimia ovat mm. tyttöjen maajoukkueessa pelanneet Sofia Tuomela ja Maria Borman sekä 16 maalia paukuttanut Josefin Jensen.


Ottelun alla
on käyty vääntöä pelipäivistä. EIF halusi pelata kotiottelun lauantaina, mutta RoPSille se ei sopinut, koska puolen tusinaa B-tyttöä pelaa samaan aikaan SM-sarjapaikasta Rovaniemen B1-joukkueessa Espoossa.

RoPS halusi myös pelata kotiottelunsa jo lauantaina, mutta EIF:n matkustaminen napapiirille ei onnistunut tuolla aikataululla.

Lopulta Palloliitto päätti pelipäivät.

RoPSin joukkue kerääntyy Tammisaareen monesta suunnasta. Runko tulee Rovaniemeltä, mutta B-tytöt (6) liittyvät ryhmään Espoosta.

Joukkueen maalitykki Tinja Jokelainen pelaa puolestaan lauantaina farmisopimuksen myötä naisten liigaa Meri-Lappi Unitedissa ja liittyy Tammisaaren ”junaan” Helsingistä.

MelU:n Pinja Spets puolestaan liittyy RoPSin vahvuuteen Turusta, missä MelU pelaa lauantaina B-tyttöjen SM-pronssista. Kemiläisseuran farmipelaajista Laura Tolonen tulee suoraan RoPSin mukaan.

Nousukarsinta

EIF-RoPS, Sudet-FC United

Naisten Ykkösen nousukarsinta eurocupien säännöillä: Su 12.10. klo 12.00 EIF – RoPS Tammisaaressa, klo 16.30 Sudet (Kouvola)-FC United (Pietarsaari) Myllykoskella.
Su 19.10. klo 12.00 RoPS – EIF Rovaniemi Keskuskenttä, klo 15 FC United-Sudet.

Otteluparien voittajat kohtaavat 2. karsintavaiheessa. Sen voittaja nousee ensi kaudeksi naisten Ykköseen.

Kari Pyykkö
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 1761 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309