ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 22 elokuu 2014 08:21

Tanja palasi maratonkunnossa RoPSin rinkiin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Tanja Poutiainen kyykkäsi ensi kerran Rovaniemen Palloseuran naisjoukkueen harjoituksissa torstai-iltana Santasportin kentällä Ounasvaaralla. Tanja Poutiainen kyykkäsi ensi kerran Rovaniemen Palloseuran naisjoukkueen harjoituksissa torstai-iltana Santasportin kentällä Ounasvaaralla. Kuva: Veli-Jukka Mustajärvi

Komean alppihiihtouransa viime kevääseen päättänyt Tanja Poutiainen teki torstai-iltana paluun kilpaurheilun pariin. Hän ilmoittautui mukaan Rovaniemen Palloseuran naisjoukkueen harjoituksiin ensi kerran tänä kesänä

Jalkapalloon koukuttunut entinen alppihiihtotähti herättelee nopeita solujaan. Ruskamaraton odottaa: ”Juoksukunto on parempi kuin vuosi sitten.”

RoPS on edennyt Olavi Tammimiehen komennossa naisten Kakkosessa väkevästi kohti nousukarsintoja. Joukkue pitää lohkossaan kakkossijaa ja Poutiaisen palveluksista oltiin aidosti innostuneita ratkaisupelien lähestyessä. Kokeneen pelaajan panos nuorelle joukkueelle oli tervetullut lisä.

Tanja on pitänyt kunnostaan hyvää huolta aktiiviuran päätyttyä. Maastopyörä on saanut kyytiä ja lenkkitossuissa on kulumia enemmän kuin aikoihin

– Juoksukunto on varmasti parempi kuin vuosi sitten tähän aikaan, vakuutti Tanja, joka kuntoutti viime kesän polveaan. Silloin jalkapallo oli kiellettyjen lajien listalla.

RoPS sai ryhmäänsä maratonkunnossa olevan Poutiaisen. Hän juoksi alkukesästä ensimmäinen puolimaratoninsa. Helsinki City Runissa aikaa kului hieman yli kaksi tuntia.

Uusi haaste odottaa jo nurkan takana. Poutiainen on ilmoittautunut kahden viikon kuluttua Levin Ruskamaratonille täydelle matkalle.

– Olen juossut 20 kilometrin lenkkejä, mutta siitä pitäisi vielä jaksaa puolet lisää. Lähden mukaan maltillisin tavoittein. Jos läpi pääsisi noin viidessä tunnissa niin tyytyväinen olisin.


Jalkapallon pariin Poutiainen palasi avoimin mielin. Kesältä ei tosin ole takana kuin yhdet harjoitukset.

– Innolla ja mielenkiinnolla lähden mukaan. Joukkue on muuttunut parin vuoden takaa melkein kokonaan. Mukana on vain muutama tuttu tyttö, Tanja huomioi.

Hän myöntää, että maratonharjoittelu ja jalkapallo ovat periaatteessa aika kaukana toisistaan.

– Jalkapallo on intervallityyppistä tekemistä. Kyllä tässä nopeita soluja ja hermotusta pitää herätellä, Tanja totesi.

Hän ei odota suoraa paikkaa aloituskokoonpanoon.

– Pelaan siellä missä peliaikaa on tarjolla. Viimeksi pelatessa olin hyökkääjä ja tein sillä kaudella kuusia maalia, hän muisti.

Lauantaina vierasottelussa Siilinjärvellä Poutiainen ei ole mukana, mutta seuraavan lauantain kärkiottelussa Rovaniemellä hän pukee pelipaidan päälle. Silloin väännetään lohkon kärkipaikasta pietarsaarelaisen FC Unitedin kanssa.

Pelkästään jalkapallon takia Poutiainen ei Rovaniemelle etelästä palannut. Hän on jatkamassa myös opiskeluja Lapin yliopistossa. Pääaineena on johtaminen. Alunperin pääaineena oli laskentatoimi, joka on nyt päätymässä sivuaineeksi.

– Olen yrittänyt orientoitua viime ajat opintojen jatkamiseen. On tässä taas muistelemista. Aiemmilta vuosilta kasassa on 30 opintopistettä. Kandiksi tarvitaan 180 ja maisterin papereihin 300 pistettä, joten töitä riittää.

Kari Pyykkö
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 1876 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309