ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 01 touko 2014 13:02

RoPS hakee nostetta naisjalkapallolle

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS viimeisteli pelivirettään valmentaja Olavi Tammimiehen komennossa. Vasemmalla Liisa-Maija Rautio, oikealla Sara Huhtala. RoPS viimeisteli pelivirettään valmentaja Olavi Tammimiehen komennossa. Vasemmalla Liisa-Maija Rautio, oikealla Sara Huhtala. Kuva: Jussi Leinonen

Rovaniemen naisjalkapalloon haetaan tosissaan uutta nostetta. Lippulaiva Rovaniemen Palloseura aloittaa projektin, jonka tavoitteena on saada kaupunkiin naisten liigajoukkue viiden vuoden tähtäimellä.

Nosteen kapellimestarina aloittaa pitkän linjan valmentaja Olavi Tammimies, jolla ei ollut aiempia naiskokemuksia jalkapallosta.

– Eipä työ silti ole ollut mitenkään erilaista. Valmennettavat ovat vain naisia miesten sijaan, Tammimies aprikoi.

Tammimiehellä ja valmennusryhmällä (Janne Vainonpää, Ville Vainio ) on käytössä yli 20 pelaajan rinki, jossa on myös liuta B-tyttöjä. Kun avaukseen mahtuu neljä B-ikäistä, tietää se myös sovittelua Rovaniemi B1:n ja B2:n kanssa.

RoPSin joukkueen ikähaitari on iso kun nuorin on 14-vuotias ja vanhin 33-vuotias.

– Suurin osa pelaajista tulee urheiluakatemian puolelta ja yhteistyö sinne on ollut erinomaista, Tammimies kehuu.

Akatemiasta RoPS sai myös fysiikkavalmennusekspertin eikä ravintoasioitakaan ole unohdettu. Fysiikkaan onkin satsattu aiempaa enemmän ja joukkue on voimistunut Ville Vainion johdolla. Tammimiehen mukaan lentopalloseura Woman Volley on hyvä esimerkki siitä miten seuran ja akatemian yhteistyö parhaimmillaan toimii.

– Tulokset ovat jo näkyvissä, viittasi Tammimies WoVon yhä koheneviin tuloksiin naisten lentopalloliigassa.


RoPSin alkavan kauden tavoite on selvä.

– Keulapaikalle omassa lohkossa ja karsintojen kautta Ykköseen, Tammimies kertoi.

Ainoa harmittelu aihe oli Kakkosen C-lohkon kutistuminen luopumisten takia kahdeksaan joukkueeseen.

– Mekin olemme harjoitelleet marraskuusta lähtien ja koko pelikausi on tasan 14 ottelua. Tämä tietää ”turhia” taukoja kesken kauden.

RoPSin edustusjoukkue muotoutuu suurimmaksi osaksi RoPSin ja FC Lynxin (nyk. FC Santa Claus juniorit) kasvattamista pelaajista.

Ulkopuolista apua on tullu lähinnä naisten liigaa johtavan Merilappi Unitedin kanssa tehdystä farmisopimuksesta. Sen puitteissa Laura Jantunen pelaa RoPSissa, viime syksynä loukkaantunut Marjut Palonen harjoittelee ja pelaa RoPSissa sekä Janita Puhakka on mukana tulevan viikonvaihteen kahdessa ensimmäisessä vierasotteluissa.

Uusi tulokas joukkueessa on myös Vaasan IFK:sta siirtynyt Mea Kivistö.

Pipsa Happo palaa jenkeistä kesäkuun alussa jaTanja Poutiaiselle ovet ovat aina auki jos hän haluaa joukkueeseen liittyä, Tammimies toteaa.

RoPS avaa kauden lauantaina nousija Kurikan Ryhdin ja sunnuntaina vaasalaisen I-JBK vieraana.

– Luvassa on kolmen päivän reissu eli valmistaudumme peleihin mahdollisimman ammattimaisesti majoitusta ja ruokailua myöten.

Naisten Kakkonen
C-lohkon joukkueet: Rovaniemen Palloseura, Kurikan Ryhti, FC United (Pietarsaari), Lapuan Virkiä, Siilinjärven Palloseura, Tornion Jalkapalloklubi, Iskmo-Jungsund Bollklubb (Korsholm), Esse Idrottsklubb (Pedersöre).

Lohkon voittaja pääsee karsimaan Ykköseen.

Kari Pyykkö
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 2081 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309