ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 03 touko 2012 09:17

Taistelu pohjanmaalla

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Jenna Vaara kuuluu RoPSin luottopelaajiin. Jenna Vaara kuuluu RoPSin luottopelaajiin.

Lappilaisessa naisjalkapallossa on meneillään hyvä vire. Kemiläinen Merilappi United pelaa tällä kaudella naisten Ykkösessä sekä Btyttöjen SM-sarjassa.

Rovaniemen Palloseuralla ja FC Lynxillä on puolestaan molemmilla joukkueet B-tyttöjen Ykkösessä. Myös RoPSin naisjoukkue lähtee Kakkosen kauteen viime vuotta vahvemmalla joukkueella. Mira Jänkälä (os. Majava) ja Marika Kotala ovat palanneet joukkueeseen vauvaloman jälkeen. Uusina pelaajina RoPSia vahvistavat tällä kaudella Tampereelta siirtynyt Marjut Palonen ja Liisa-Maija Rautio Oulusta.

– Meillä on kovempi joukkue kuin viime keväänä ja ennen kaikkea enemmän pelaajia, RoPSin naisten luottopelaajiin kuuluva Jenna Vaara toteaa.
– Yleisesti seurat satsaavat aiempaa enemmän tyttöjalkapalloon. Valmennus on parantunut junnujoukkeissa.
Naisjoukkueen toppari Vaara ei edes muista kuinka mones jalkapallokausi hänellä on alkamassa. Hän aloitti pelaamisen Haukiputaan Pallossa. Vaara on edustanut myös oululaisia OLS:ia ja OPS:ia sekä pelannut kauden naisten liigaa Kuopion Mimmifutiksessa.
– Taisin aloittaa vuonna 1993 tai 1994, 26-vuotias pelaaja toteaa.
– Nyt RoPSin porukassa on useampi äiti, mutta toisaalta nuorimmat pelaajat Tinja Jokelainen ja Tiija Oivakumpu ovat syntyneet vuonna 1995, Vaara kuvailee joukkueen ikähaitaria.
Joukkueella on edessä tiukka taistelu pohjanmaalla, sillä sarjan yhdeksästä joukkkueesta kuusi tulee lakeuksilta. Rovaniemeläisten lähin vastustaja tällä kaudella on Oulun ONS2.

VIIME kesänä RoPSin naisjoukkue kärsi kroonisesta pelaajapulasta, jonka vuoksi valmentaja Kimmo Savolainen oli jo heittää hanskat tiskiin kauden päätteeksi. Savolainen jatkaa kuitenkin joukkueen peräsimessä. Yhteistyö seuran sisällä on parantunut. Naisjoukkue saa tarvittaessa lisää pelaajia Bjunioreista.
– Tänä talvena harjoituksissa on ollut enemmän pelaajia kuin aiemmin, sillä niin moni ei ole ollut opiskelemassa muualla. Itsekin pääsin työharjoittelun aikana olemaan kymmenen viikkoa Rovaniemellä, Oulussa kätilöksi opiskeleva Vaara kertoo.
– Uskon, että meillä on mahdollisuudet voittaa mikä tahansa joukkue sarjassa, jos isompia loukkaantumisia ei tule.
Naisten kakkosen joukkueiden taso on ailahdellut vuosi vuodelta.
– Minusta sarjan taso on yleisesti noussut. En usko, että tällä kaudella tulee sellaisia kymmenien maalien voittoja kuin aiemmin.
– Toivottavasti olemme yksi sarjan kärkijoukkueista yhdessä vaasalaisen VIFK:n ja Kajaanin Wimman kanssa.

Miia Vatka
© 2012 Lapin Kansa

Luettu 2906 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309