ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 05 touko 2011 10:43

RoPSin naiset tutussa sarjassa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Maria Wimmer (vas.) taistelee tänäkin kesänä RoPSin paidassa. Maria Wimmer (vas.) taistelee tänäkin kesänä RoPSin paidassa.

Rovaniemen Palloseuran naisten edustusjoukkue pääsee tositoimiin lauantaina tutussa Kakkosessa. Edessä on pitkä jalkapallokausi, sillä sarjan viimeiset ottelut pelataan lokakuun alussa.

– Nöyrin mielin ja hyvällä fiiliksellä lähdetään pelaamaan, toista kautta valmentajana toimiva Kimmo Savolainen tuumii.
Joukkue on uudistunut jonkin verran viime kaudesta.
– Joukkueessa on pari uutta tyttöä, ja B-tytöistä on nostettu neljä pelaajaa edustusjoukkueeseen. Mira Majava ja Marika Kotala ovat kesällä vauvalomalla, Savolainen kertoo.
Talvi on harjoiteltu suunnitelmien mukaisesti.
– Yhteistreeneissä on ollut välillä vähän porukkaa, koska joukkueessa on paljon opiskelijoita. Näin valmentajan kannalta on hyvä, että opiskelukiireet helpottavat ja saamme pelaajia mukaan, Savolainen toteaa.

ROPS aloittaa kauden lauantaina vieraskentällä. Vastassa on kuopiolainen Pallokissat.
– Joukkue nousi piirisarjasta. Pallokissat pelaa myös B-tyttöjen SM-sarjaa, ja se vaikuttaa heidän ottelujärjestelyihin, Savolainen tietää.
Rovaniemelläkin pyritään tekemään tiivistä yhteistyötä B-tyttöjoukkueen kanssa.
– Kyllä B-tyttöjä varmaan tarvitaan pitkän kauden aikana, Savolainen ennakoi.
Rovaniemeläiset kolkuttelivat viime kaudella jopa Ykkösen portteja.
– Viime kaudesta ei oteta paineita, vaan yritetään tehdä porukalla mahdollisimman hyvä tulos, Savolainen pitää jalat maassa.

NAISTEN Kakkosen pohjoisimmassa lohkossa pelaavat RoPSin lisäksi FC Wimma Kajaanista, Vaasan IFK, IK Myran Kruunupyystä, Iskmo-Jungsund Bollklubb Mustasaaresta, Norrvalla FF Vöyristä, Pallokissat Kuopiosta, Petalax IK Maalahdesta, Oulun Naisfutis 2 ja Visan Pallon Juniorit Kemistä.
Kolmen lohkon voittajat ja paras toiseksi sijoittunut pelaavat pareittain kaksiosaisen karsintaottelun, joiden voittajat nousevat Ykköseen.
Lohkojen yhdeksänneksi ja huonommin sijoittuneet putoavat piirisarjaan.

Rovaniemen Palloseuran joukkue naisten Kakkosessa 2011: Pipsa Happo (maalivahti), Katja Niva, Karoliina Kämä, Jenna Vaara, Elisa Putaansuu, Jenny Tyni, Sara Steward, Minja Ruoho (maalivahti), Paula Kylmänen, Tinja Jokelainen, Essi Putaansuu, Jonna Riipi, Tanja Poutiainen, Sini Kiistala, Maria Wimmer, Salla Määttä, Inka Kervinen, Saara Ylianttila.
Päävalmentaja Kimmo Savolainen, valmentaja Jani Eskelinen, joukkueenjohtaja Matti Tyni.

Jaarli Pirkkiö
© 2011 Lapin Kansa

Luettu 3609 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227