ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 30 touko 2010 11:59

RoPSin naisille murskavoitto

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Saara Ylianttila haki viime kesänä vauhtia naisten liigasta. Nyt peli kulkee RoPSin riveissä Kakkosessa. Saara Ylianttila haki viime kesänä vauhtia naisten liigasta. Nyt peli kulkee RoPSin riveissä Kakkosessa.

Rovaniemen Palloseuran naisjoukkue jatkoi siitä mihin se edellisessä pelissä jäi. FF Norvallasta irtosi 4-0-voitto ja eilen kaatui vielä komeammin FC YPA Ylivieskasta 5-0 (3-0) Saarenkylän kentällä.

RoPSin tehopelaaja oli hattutempun eli kolme maalia viimeistellyt Saara Ylianttila. Marika Kotala iski RoPSin toisen maalin ja kolisutti kertaalleen ylärimaa. 5-0-päätöslukemat tyylitteli Elisa Putaansuu.

- Enpä muista milloin olisin viimeksi tehnyt kolmea maalia samassa pelissä, Saara Ylianttila totesi.

- Ensin tuli yksi maali yhdessä pelissä, sitten kaksi seuraavassa ja nyt kolme. Toivottavasti saldo ei tipu enää nollaan tällä kaudella.

Ylianttila pelasi viime kauden Lahden Kuusysissä naisten liigaa. Joukkue putosi kauden päätteeksi sarjasta, mutta Ylianttilalle jalkapallokesä Lahdessa oli hyvä kokemus.

- Liigassa tultiin tiukemmin kylkeen, eikä ollut aikaa asetella palloa niin kuin tässä pelissä.

21-vuotias hyökkääjä palasi parempaan RoPSiin kuin mistä lähti.

- Nyt meillä on tiukka puolustuslinja.

RoPSin puolustuksessa pelaa Oulusta siirtynyt Jenna Vaara. Hän on aiemmin pelannut hyökkääjänä, mutta puolustus ja pelin avaaminen sujuu. Niin ikään vielä viime kesänä hyökkääjänä pelannut Sini Kiistala hoiti puolustustehtävät mallikkaasti. Laidassa vauhtia RoPSin peliin toi viime kaudella Visan Pallon B-tytöissä pelannut Salla Määttä.

Pallonhallinta oli koko ottelun ajan RoPSilla, eikä FC YPA saanut rakennettua paikkoja Mira Majavan vartioimalle RoPS-maalille.

Poutiaisen avauspeli

Klikkaa!Tanja Poutiainen pelasi kesän ensimmäisen ottelunsa. Poutiainen kiirehti kentälle Santa Claus Ski Teamin päättäjäisistä. Hän ehtii RoPSin riveihin kuuteen otteluun.

- Onneksi tämä oli vasta ensimmäinen peli, sillä oli ihan mahtavaa pelata.

Poutiaisen seuraava peli on paikallisvääntö Kemin Intoa vastaan Rovaniemellä 9. kesäkuuta.

- Raskastahan tuo oli, mutta taisin juosta ihan tyhjänpäitenkin.

Poutiainen raatoi keskikentällä ja maalitili jäi vielä avaamatta. Sen sijaan alppihiihtotähti kiitteli joukkueen syöttöpeliä.

- Koko joukkue pelasi hyvin ja pääsimme varsinkin ensimmäisellä jaksolla rakentamaan peliä hyvillä syötöillä.

Poutiaisen kesäloma on ohi ja hän aloittaa tiukan valmistautumisen tulevaan talveen.

- Lomat on lusittu ja hyvä niin. Nyt on sellainen olo että kaipaan jo normaalia treenirytmiä.

- Ohjelmoidun harjoittelun aloitan ensi viikolla.

 Tanja Poutiainen vahvistaa RoPSia vielä viidessä pelissä.

Miia Vatka
© 2010 Lapin Kansa

Luettu 3108 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309