ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 12 touko 2010 07:55

Savolainen sytytti uuden kipinän

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Kimmo Savolainen luotsaa uutena valmentajana Rovaniemen Palloseuraa Naisten Kakkosessa. Kimmo Savolainen luotsaa uutena valmentajana Rovaniemen Palloseuraa Naisten Kakkosessa.

Rovaniemen Palloseuran naisten edustusjoukkue on valmistautunut hyvin viikonloppuna käynnistyvään Kakkoseen. Joukkue on vetänyt läpi talven 4-5 harjoituskertaa viikossa.

- Ja erinomaisella asenteella, päävalmentaja Kimmo Savolainen painottaa ohjatessaan joukkueen harjoituksia Keskuskentällä.

- Hyvä kuvio tytöt!, valmentaja kannustaa pelaajiaan suorituksen jälkeen.

Tälle kaudelle RoPSin naisjoukkue uudistui merkittävästi.

Ruoriin tarttui entinen ykkösdivisioonan maalikuningas Kemin Palloseuran paidasta, Veikkausliigaa RoPSissa pelannut ja viime kaudella FC Muurolan Kolmosen joukkuetta valmentanut Savolainen aisaparinaan Jani Eskelinen.

- Tämä on minulle ensimmäinen kokemus naisten valmentamisesta ja melkoinen haaste, Savolainen sanoo.

- Olen tehnyt samoja harjoitteita kuin miesjoukkueiden kanssa, mutta soveltanut ne naisten ja tyttöjen fysiikkaan. Todella mukavasti on mennyt.

"Ei vapaamatkustajia"

Valmentaja puhuu aiheesta myös tytöistä. Joukkueen 18 pelaajan ikähaitari ulottuu 17-vuotiaista tytöistä joukkueen johtohahmoon, 34-vuotiaaseen kapteeniin Maria Wimmeriin.

Savolainen kertoo naisten olevan miehiä tunnollisempia harjoittelijoita.

- Tekosyillä ei jäädä harjoituksista pois.

Joukkueen pelaajamateriaali on vahvistunut. Listalta löytyvät kemiläisen Visan Pallon riveissä B-tyttöjen SM-sarjaa viime kaudella pelanneet Salla Määttä ja Maiju Pöyliö, Oulun Nice Soccerista tullut Jenna Vaara ja paluumuuttaja Saara Ylianttila, joka pelasi edelliskaudella liigaa Lahden Kuusysin paidassa. Kapteeni Wimmer palaa kentille vauvalomalta.

Wimmer kertoo Savolaisen tuoneen joukkueeseen kovan vaatimustason ja asenteen.

- Olemme tykänneet Kimmon vaativasta valmennuksesta ja moni pelaaja on löytänyt aivan uuden kipinän. Meillä on ollut hyvä tekemisen meininki, eikä vapaamatkustajia ole.

Viitossijaa paremmaksi

Viime kaudella RoPS oli Kakkosen C-lohkossa viides. Nyt tavoitteena on sijoittuminen kolmen joukkoon kymmenen joukkueen lohkossa.

- Muut joukkueet eivät usko meidän menestyvän. Me kuitenkin luotamme siihen, että olemme sarjan musta hevonen, Wimmer kertoo.

RoPSin naisista ei voi puhua ottamatta esille Tanja Poutiaista.

Näillä näkymin Poutiainen pelaa vajaat kymmenen peliä, ja avaa jalkapallokautensa Rovaniemellä 29. toukokuuta Ylivieskan Palloa vastaan.

RoPS kohtaa avauskierroksella vieraissa Vaasan Palloseuran. Ensimmäinen kotiottelu on 22. toukokuuta Norvalla FF:iä vastaan Keskuskentällä.

Markku Saukko
© 2010 Lapin Kansa

Luettu 2723 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309