ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 17 touko 2009 14:48

Tanja Poutiainen avasi kauden kahdella maalilla

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Suurpujottelun maailmancupin ja kaksi MM-pronssia talvella voittanut Tanja Poutiainen näytti, että häneltä sujuu alppihiihdon ohella myös jalkapallo. Suurpujottelun maailmancupin ja kaksi MM-pronssia talvella voittanut Tanja Poutiainen näytti, että häneltä sujuu alppihiihdon ohella myös jalkapallo.

Tanja Poutiaisen paluu alppirinteistä jalakpalloviheriöille sujui komeasti lauantaina Saarenkylässä. Poutiainen teki kaksi maalia, kun Rovaniemen Palloseura nousi 3-3 (0-2) tasapeliin Vaasan IFK:ta vastaan naisten II divisioonan ottelussa.

Nähdyn perusteella Poutiainen oli lenkki, jota RoPSin keskikenttä kaipasi. Tanja oli todellinen "playmaker", joka jakeli syöttöjä niin vasemmalla kuin oikealla jalalla ja mielellään yhdellä kosketuksella. Ensimmäisellä jaksolla hyökkääjät eivät paikkoja käyttäneet, joten maailmancupin voittaja otti ohjat omiin jalkoihinsa.

Kavennusmaali tuli heti 2. jakson alkuun kun Poutiainen pyssytti liki 20 metristä vasurilla pallon ylänurkkaan, 1-2.

Tasoitus 2-2:een syntyi kulmapotkusta. Poutiaisen ensimmäisen vedon VIFK:n lihamuuri pysäytti, mutta irtopalan Tanja hoiti verkkoon.

Hetkeä aiemmin RoPSin Eliisa Putaansuu oli jo lähellä onnistumista, kun kova kaukolaukaus pysähtyi ylärimaan.

Vierailija iski 2. jakson maalinsa liki ainoasta tilanteesta, kun kulmapotku päätyi RoPS-vahti Silja Pihlavan käsien kautta verkkoon. RoPS nousi vielä ansaitusti tasoihin, kun Saara Autto päätti läpisyötön hallitusti yli vaasalaisvahdin verkkoon, 3-3.

- Hieno esitys joukkueelta, kun noustiin kahdesti takaa-ajoasemasta tasapeliin, kehaisi valmentaja Raimo Miettunen. RoPSin saldossa on tähän mennessä kolme tasapeliä.

Neljän pelin kausi

Poutiaisen esityksestä Miettunen totesi lyhyesti: loistopeli.

- Kivaa, mutta välillä rankkaa. Piti oikein pysähtyä puhaltamaan hetkeksi, huokaili kahdesti viimeistellyt Tanja Poutiainen.

Viime kaudella Poutiainen teki neljä maalia, joten saalis on jo puolessa. - Näillä näkymin ehdin pelata tällä kaudella neljä ottelua. Toivottavasti maalinteko onnistuu myös muissa otteluissa, Tanja esitti. Seuraavan kerran hän pelaa kotiottelussa Kemin Intoa vastaan 4. kesäkuuta.

VIFK:n vaarallisin pelaaja oli vikkelä Sofia Martin, joka iski avausjaksolla kaksi maalia kahdesta paikasta. Muuten miekkailun tuoreen Suomen mestarin Anni Herrasen johtama puolustus toimi moitteitta. Maalivahti Silja Pihlava ehti pelastaa 1. jaksolla yhden varman maalin.

Kari Pyykkö
© 2009 Lapin Kansa 

Luettu 2722 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309