ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 04 touko 2007 11:19

RoPSin naiset keskittyvät pelin nopeuttamiseen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran naisten valmentaja Raimo Miettunen on tyytyväinen, jos joukkue kehittyy pelillisesti lauantaina alkavalla sarjakaudella.

Klikkaa!

- Erityishuomio on pelin nopeuttamisessa, Kakkosessa jatkavaa joukkuetta luotsaava Miettunen toteaa.

Miettunen uskoo, että pelillisen kehittymisen myötä myös joukkueen virallinen tavoite - sarjassa säilyminen - toteutuu kauden päättyessä 29. syyskuuta.

- Kakkonen on tällä hetkellä meille hyvä tasonmittari, Miettunen ja joukkueenjohtaja Matti Tyni korostavat.

RoPS pelasi viime kaudella nousijajoukkueena Kakkosessa ja vakiinnutti paikkansa pohjoisimman lohkon keskikastissa. Lopullinen sijoitus oli kuudes.

- Viime kauden kokemuksista on varmasti hyötyä, vaikka joukkue onkin uudistunut melkoisesti. Viime kauden paras peli oli ehdottomasti päätösottelu Sundom IF:ää vastaan, Miettunen muistelee.

Vaasassa pelatussa ottelussa SIF voitti RoPSin niukasti 1-0 ja nousi täksi kaudeksi Ykköseen.

”Naisten joukkue tarvitaan”

Maajoukkueen kansainvälisen menestyksen myötä naisjalkapallon asema on vahvistunut koko ajan, mutta Miettusen ja Tynin mukaan buumi ei ole vielä ehtinyt Rovaniemelle asti. - Oulussa tuntuu olevan imua, sillä meiltäkin lähti neljä pelaajaa Oulun Naisfutiksen divarijoukkueeseen, Miettunen vertailee.

RoPS sai viisi pelaaja FC Lynxistä, missä ei ole enää naisten joukkuetta. Lisäksi joukkueeseen tuli paluumuuttajana Tampereen Kisatovereissa käynyt hyökkääjä Netta Halme.

- Paikkakunnalla pitää olla naisten joukkue. Naisjalkapallon kehittämiseksi RoPSiin perustettiin erillinen naisjaosto. Pyrimme siihen, että tyttöjen kiinnostus lajiin säilyisi myös aikuisiässä ja pystyisimme tarjoamaan heille oikean sarjatason, joukkueenjohtaja Tyni toteaa.

Tällä hetkellä tuo oikea sarjataso tarkoittaa Kakkosta.

- Emme ole edes haaveilleet Ykkösestä, sillä se vaatisi jo aivan toisenlaista panostusta. Nytkin matkakulut lohkaisevat ison osan budjetista, sillä lähimmät vastustajat ovat Kokkolassa ja Iisalmessa, Tyni muistuttaa.

Naisten edustusjoukkueen ringissä on 22 pelaajaa, mikä on Miettusen ja Tynin mielestä minimi täysipainoisen kauden turvaamiseksi.

Avausvastustaja Yllätys

Naisten Kakkonen pyörähtää käyntiin lauantaina. RoPS aloittaa vieraskentällä Ylämyllyn Yllätystä vastaan. Vastustajan nimi on osuva ainakin siinä mielessä, ettei rovaniemeläisillä ole minkäänlaista ennakkotietoa liperiläisjoukkueesta. - Ensimmäinen ottelu on haasteellinen varsinkin nyt, kun meillä on alla vain kaksi harjoitusottelua. Harjoituspelien vähyys on ainainen ongelma, mutta sen kanssa on vain elettävä, Miettunen toteaa.

RoPSin ensimmäinen kotiottelu on 12. toukokuuta Saarenkylässä kokkolalaista Gamlakarleby Bollklubbia vastaan.

- Säiden lämmetessä siirrymme pelaamaan Susivoutiin, Tyni kertoo.

- Toivottavasti pääsemme kauden aikana myös keskuskentälle. Eiköhän sieltä löydy loppukaudesta enemmän vuoroja, kun kenttäkin menee remonttiin, Miettunen puolestaan arvelee.

Jaarli Pirkkiö
© 2007 Lapin Kansa

Luettu 1257 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309