ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 14 touko 2006 13:16

RoPSin naisilla iloinen avaus

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran naisjoukkue otti kakkosen avausottelussaan hallitusti 3-0 (2-0) -voiton GBK:sta. Kokkolalaisvieraat törmäsivät Saarenkylän tekonurmella tiiviiseen puolustukseen, jonka takana maalivahti Sonja Pohjanen kuului hyvällä pelillään voiton takaajiin.

3461976.jpg

- Tosi hyvältä tuntuu, joukkueena pelattiin ja hyökkäys toimi suhteellisen hyvin, voittajien kapteeni Marika Kotala iloitsi.

Kotala myönsi avausottelun jännityksen vaivanneen, mutta pahin oli ohi, kun peli käynnistyi.

- Aika lailla odotetunlainen peli tämä oli, hän summasi.

Puolustuslinja pysyi tiiviinä

Yksilöistä näkyvimmässä ratkaisija roolissa oli Mira Nieminen, joka teki molemmat avausjakson maalit. Niemisen vahva panos ei kuitenkaan jäänyt ainoaksi ilonaiheeksi.

- Taktisesti peli oli joukkueelta hyvä ja etenkin puolustuslinjamme toimi varmasti. Hätää ei ollut, vaikka loppuminuuteilla jäätiinkin valitettavasti odottelemaan pelin päättymistä, valmentaja Raimo Miettunen ruoti.

Tiiviin puolustuksen oikealla laidalla pelasi Elisa Putaansuu, keskellä Paula Kylmänen ja Kaisa Rova sekä vasemmalla Tiina Repo.

- Hyvä maalivahti ja toimiva puolustus olivat tämän pelin perusta, valmentaja painotti.

Joukkueen kolmannesta maalista vastasi toisen puoliajan pelannut Maria Rannanlahti.

Sarjan taso on vielä arvoitus

Jännittyneisyydestä huolimatta mallikas avausottelu uudella sarjatasolla ei vielä kovin tarkkaan määritä RoPSin tasoa. Myös seuraavan ottelun joukkue pelaa kotonaan, mutta Miettusen mukaan pelipaikkaa yritetään vaihtaa.

- Kentäksi on merkitty Lapinaukea ja on selvää, että pelimme kärsii, jos joudumme hiekkakentälle. Jos se on mitenkään mahdollista, siirrämme pelin nurmelle, hän totesi.

Joukkueen kapteeni Kotala näki avausottelussa eniten parannettavaa juuri asioissa, joita hiekkakenttä ei suosi.

- Nyt roiskittiin vähän liikaa, eli peliä pitää kyllä rauhoittaa. Pallo on saatava kulkemaan enemmän maata pitkin, jotta päästään oikeasti taitopeliin, hän linjasi.

RoPS: Sonja Pohjanen (mv), Tiina Repo, Paula Kylmänen, Kaisa Rova, Elisa Putaansuu, Saara Ylianttila (63 min. Saara Miettunen), Marika Kotala, Mira Majava (84. Elisa Puikko), Mira Nieminen (88. Maria Martin), Sini Kiistala (88. Jenny Tyni), Anni Herranen (46. Maria Rannanlahti)

 

Luettu 2323 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309