ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 11 touko 2006 15:16

RoPSin naiset pyrkivät taitopeliin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran naisjoukkue lähtee lauantaina alkavaan jalkapallon kakkoseen lähes sokkona. Nousu piirin mittelöistä Palloliiton alaiseen sarjaan tietää varmuudella haasteista ja pitkiä pelimatkoja.

3454972.jpg

- Vastustajista tiedämme ainoastaan ne kaksi iisalmelaistyttöä, jotka ovat harjoitelleet joukkueemme mukana. Ainakin heidän vauhdissaan on pysytty, valmentaja Raimo Miettunen toteaa.

- Pelimatkat ovat turhankin pitkiä. Kun viime vuonna pisin matka oli Haukiputaalle, löytyvät tämän kesän lähimmät vastustajat Iisalmesta ja Kokkolasta, joihin on matkaa nelisensataa kilometriä, hän kartoittaa.

Lähes viime kauden koostumuksessaan jatkavalle joukkueelle olisi mahdollisesti löytynyt pelimatkojen puolesta inhimillisempikin vaihtoehto, mutta RoPSin värejä edustetaan kuitenkin kotimaan sarjassa.

- Ruotsin puolella Norrbottenissa on noin 40 joukkuetta, mutta siellä pelaamista olisi pitänyt älytä selvittää jo syksyllä, Miettunen valottaa.

Lähtökohtana on sarjassa säilyminen

Koska vastustajat eivät ole tuttuja, lähtee rovaniemeläisnaisten nuori ryhmä tavoittelemaan sarjassa säilymistä. Joukkueen pelitapa antaa pelaajille vastuun lisäksi myös vapautta.

- Pitkätkin syötöt ovat sallittuja, mutta palloa ei roiskita. Joukkueessa on taitoa, joten pyrimme pelaamalla eteenpäin, Miettunen linjaa.

- Mitä kauempana omasta maalista ollaan sitä enemmän pelaajat voivat tehdä omia ratkaisuja. Kaikkien pitää puolustaa, mutta kaikki saavat myös hyökätä, valmentaja hahmottelee.

Joukkueen kapteeni on ryhmän kokeneempaan kaartiin, eli noin 25-vuotiaisiin kuuluva Marika Kotala. Hän on keskikentällä ja joukkueen hierarkiassakin yksi avainpelaajista.

- Kotala on tämän ryhmän piiskuri. Hyökkäyspäässä odotan Sini Kiistalalta kovaa panosta ja nuoremmasta kaartista 16-vuotias Anni Herranen on erityisen arvokas, koska häntä voi peluuttaa lähes millä paikalla tahansa.

Yksi mielenkiintoisista nimistä on tulevanakin kesänä Tanja Poutiainen, joka jalkapalloilee alppihiihtäjän työnsä vuoksi rajoitetusti.

- Tanja on kertonut olevansa mukana niin paljon kuin mahdollista. Pelipaikka kyllä löytyy, koska hän on keskikentälle selkeä vahvistus, Miettunen toteaa.

Valmentajan suurin murhe sarjan kynnyksellä oli maalivahtitilanne, joka järjestyi keskiviikkona toivotulla tavalla. Maalivahdiksi tulee Haukiputaalta RoPSiin siirtyvä Sonja Pohjanen.

-Tuntuu oikeasti hyvältä, valmentaja huokasi helpottuneena.

Mikael Koistinen
© 2006 Lapin Kansa

Luettu 1555 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309