ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 08 syyskuu 2005 03:00

RoPSin naisfutarit kakkosen ykkösiä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Jos on Rovaniemen Palloseuran miesten edustusjoukkueen peli tökkinyt kuluvana kesänä, niin samaa ei voi sanoa seuran naisjalkapalloilijoista. Ropsin mimmijoukkue voitti nimittäin oman sarjansa eli naisten pohjoislohkon kakkosdivisioonan.

780789
RoPSin naisten jalkapallojoukkue harppasi sarjansa komeaan lohkovoittoon. Tanja Poutiainen (oik.)ja Marika Kotala (2.oik) ovat nuoren naisjoukkueen konkaripelaajia.
- Naisjoukkueen kausi on ollut menestyksekäs, joukkueenjohtaja Tapio Kinnunen kertoo.

RoPS hävisi pelaamistaan 12 ottelustaaan vain kaksi.

- Kahdeksan voittoa ja kaksi tasapeliä on mukava saldo, Kinnunen toteaa.

Pohjoislohkossa oli kaikkiaan kuusi joukkuetta, mutta Kellon naisjoukkueen pelejä ei sarjatulukossa huomioitu.

- Kellon naisjoukkue koostui B-ikäisistä tytöistä ja tasoero oli muihin joukkueisiin vielä liian kova.

Epäselvä ensi kesä

Vaikka kulunut kausi päättyikin RoPSin naisjoukkueelta mallikkaasti, huolestuttaa joukkuetta ja joukkueenjohtajaa ensi kausi ja kesä.

- Tänä kesänä pelasimme piirin hallinnoimaa pohjoista kakkosdivaria. Ensi kesänä tulee todennäköisesti käymään niin, että sarja menee Palloliiton alaisuuteen ja tulee uusi lohkojako. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että matkat pitenevät muun muassa Pohjanmaalle ja Itä-Suomeen. Tämä puolestaan tarkoittaa sitä, että euroja tarvitaan noin 20 000, jotta joukkue pystyy sarjaa pelaamaan, Kinnunen kertoo.

Hänen mukaansa tuon rahasumman löytyminen ei ole helppoa, mutta vielä ei ole tehty lopullisia päätöksiä suuntaan tai toiseen.

- Naisjoukkueen valmentajana toimii Raimo Miettunen ja harjoituksissa oli tekemisen meininki. Tämänkin vuoksi on ikävää, että ensi kesä on vielä hämärän peitossa. Samalla hän kiittelee kaupungin oikeaa jalkapalloilullista ”tasa-arvopolitiikkaa”.

- On ollut hienoa, että Ropsin naisjoukkue on saanut pelata ottelunsa Susivoudin nurmella.

Ropsin naisjoukkue on keski-iältään nuori ja pelaajat pääosin opiskelijoita. Joukkueen tunnetuin pelajaa ja kirkkain tähti on Tanja Poutiainen.

- Kyllä Tanjakin pelaa taas ensi kesänä. Urheiluhullu, kun on, Kinnunen naurahtaa. (JL)

© 2005 Lapin Kansa

Luettu 1746 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309