ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 05 kesäkuu 2005 03:00

Pelaa naiset Rovaniemelläkin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Naisten jalkapallomaajoukkueen pääsy EM-kisoihin on vihdoin ja viimein nostanut naisjalkapalloa otsikoihin. Rovaniemen Palloseuran riveissä 6-vuotiaasta asti lajia harrastanut alppihiihtotähti Tanja Poutiainen toivoo arvostuksen nousevan edelleen.

253743
Tanja Poutiainen ja Marika Kotala (edessä toinen oik.) ovat RoPS-naisten konkaripelaajia.
142088
Mira Majava vakuuttaa, että RoPSilla on haussa sarjan voitto. Takana Anni Herranen.
605757
Mira Majava (vas.), Riikka Kähkönen, Miia Nurmela, Maarit Korhonen ja Marika Vuoskulompolo katsastavat kun viime talven maailman paras tekniikkalajien taitaja alppirinteestä Tanja Poutiainen näyttää jalkapallo-osaamistaan RoPSin harjoituksissa.
- Toivottavasti naisten maajoukkueen EM-kisoihin pääseminen tuo jatkossa lisää arvostusta, Poutiainen toteaa.

- Voi tietysti kysyä, millä tavalla seurat itse arvostavat naisjalkapalloilijoitaan. Jos naisjalkapallo olisi enemmän esillä, naiset löytäisivät lajin paremmin niin pelaajina kuin katsojinakin, Poutiainen arvelee.

Sunnuntaiseen Veikkausliigan RoPS-HJK-otteluun on jaossa 1500 ilmaislippua naisille. Rovaniemellä oli viime kaudella Veikkausliigajoukkueista kaikkein vähiten naiskatsojia. Poutiainen viihtyy myös katsojan roolissa.

- Viimeisimpänä otteluna kävin katsomassa RoPS-TP 47 -pelin viime sunnuntaina.

Tasapainoilua ja nopeita ratkaisuja

- Kaipa jalkapalloilu palvelee alppihiihtoa. Pallon kanssa olen oppinut tasapainoilemaan ja tekemään nopeita ratkaisuja, niitä tarvitaan pujottelussa, totesi 14-vuotias Tanja Poutiainen vuonna 1995.

Kymmenen vuotta vanha haastattelu huvittaa, mutta silti Poutiainen pitää jalkapalloa edelleen itselleen tärkeänä kesälajina.

- Vielä lukioikäisenä ehdin panostaa jalkapalloonkin, juniorina SM-tekniikkamestaruudenkin jalkapallossa voittanut monilahjakkuus kertoo.

- Nykyään jalkapallo on itselleni ennen kaikkea henkisesti tärkeää. Varsinkin kesäharjoittelu on alppihiihdossa yksinäistä puurtamista. On mukava päästä urheilemaan välillä porukalla ja näkemään samalla kavereita, Poutiainen jatkaa.

Vuosien varrella jokunen alppivalmentaja on kyseenalaistanut Poutiaisen jalkapalloharjoittelun, sen riskialttiuden vuoksi.

- En ole piitannut niistä puheista. Loukkaantumisriskejä on muuallakin ja jos en kesällä pelaisi ja sitten lasku ei kulkisi, niin laittaisin sen pelaamattomuuden piikkiin, Poutiainen nauraa.

Sarjavoitto tavoitteena

Muutaman vuoden Rovaniemen Palloseuran naisjoukkueella oli välillä vaikeuksia saada joukkueellinen pelaajia kokoon otteluihin. Nyt harjoitusringissä on kuitenkin yli 25 pelaajaa ja valmennus kohdallaan. Joukkuetta valmentaa Rami Miettunen.

- Marika Kotala on ainoa vanhempi pelaaja joukkueessa, jonka kanssa olen pelannut ihan pikkujunnuista saakka, Poutiainen kertoo.

- RoPS-naisilla on koossa nuori ja innokas porukka, toivottavasti sama into säilyy, niin muutaman vuoden päästä tässä voi olla kova sakki koossa, Poutiainen jatkaa.

Samaa mieltä on myös 19-vuotias Mira Majava.

- Kyllä tässä tosissaan on harjoiteltu ympäri vuoden ja sarjavoitto on tavoitteena, Mira kertoo.

Naisten kakkosdivisioonan pohjoislohkon muut joukkueet ovat FC Lynx, Kemin Into, Kolarin Kontio, Haukiputaan Pallo, sekä FC Kello B-tyttöjoukkueella. Sarjavoittajalla on mahdollisuus päästä jatkokarsintaan ykkösdivisioonapaikasta. RoPS-naisten kausi on alkanut kolmella voitolla. Seuraava ottelu on lauantaina 11.6. Haukiputaan Palloa vastaan.

Lentokentältä jalkapallokentälle

Tanja Poutiainenkin yrittää ehtiä HauPa-peliin suoraan lentokentältä. Alppimaajoukkue palaa Suomeen kesän ensimmäiseltä lumileiriltään Itävallasta perjantaina, mutta Rovaniemelle saakka Poutiainen ehtii vasta lauantaina.

- Tuntuu, että kesä ei ole vielä ehtinyt käyntiin ja nyt jo mennään lumille, mutta sittenpä sitä ei ole aivan pihalla hommasta seuraavalla, heinäkuun lumileirillä, Tanja toteaa.

- Toivottavasti naisten EM-kisapelit eivät tule kauhean myöhään Eurosportilta, niin näkisi Itävallassa niitäkin. Leirillä pitää herätä jo viideltä, jotta ehdimme rinteeseen aamukuudelta. Rinteissä keli pehmenee päivän mittaan, Poutiainen kertoo.

Miia Vatka
© 2005 Lapin Kansa

Luettu 1984 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309