ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 04 elokuu 2004 03:00

Vielä kerran tytöt

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

- Olen pelannut pikkutyttönä RoPSissa 20 vuotta sitten, enkä tunne tästä joukkueesta entuudestaan kuin yhden naisen. Hauskaa on silti ollut pelailla, paljon mukavampaa kuin yksin lenkkeileminen, Anna Fräki toteaa ennen RoPSin leidien harjoitusten alkamista.

761095
Maalaus onnistuu leideillä lainanappiksillakin, mutta tässä taituroi RoPSin leidit koonnut Ilves-pelaaja Mira Nieminen. Taustalla tilannetta seuraavat vasta tänä kesänä jalkapallon löytäneet Helena Piirainen (vas.) ja Sari Sillanpää
Mira Niemisen kokoama jalkapallojoukkue lähtee ensi viikonloppuna Kemiin Ladies 30 -turnaukseen RoPSin paidassa. Alle 30-vuotiailla ei kentälle päästetä, mutta silti Nieminen on saanut kasaan eri kanavia käyttäen 12 hengen porukan.

- Olin viime vuonna Kemissä vastaavassa turnauksessa, ja muistot ovat niin hyvät, että lähden tänäkin vuonna mieluummin Kemiin kuin sarjapeliin HJK:ta vastaan oman joukkueen kanssa, Tampereen Ilveksen naisjalkapalloilijoiden riveissä SM-tasolla pelaava Nieminen kertoo.

RoPSin kasvatti on samalla rovaniemeläisten leidien valmentaja. Nieminen suorittaa Lapin urheiluopistolla aikuisliikunnan ammattitutkintoa ja vetää treenit harjoitustyönään.

- Harjoituksissa idea on ollut oppia, millaista on juosta pallon kanssa. Olemme pelanneet harjoituksissa nuorien jalkapallojunioreidenkin kanssa, ja hyviä harjoitusvastuksia ovat olleet, Nieminen kertoo.

Valmentajan tehtävä on vaativa, sillä hillareissut näkyvät osallistumisprosentissa. Naisten kesäkiireiden lisäksi pakkaa sekoittavat tasoerot. Mukana on nimittäin joukko ensikertalaisia, kuten Sari Sillanpää.

- Pakko on ollut yrittää täysillä, kun lapsetkin ovat katsoneet kentän laidalla, Sillanpää vakuuttaa.

Vaikka jalkapallotaustaa on vain neljällä, yhtä suuri osa joukkueesta on RSB:n salibandynaisia, jotka kävivät voittamassa Hyrynsalmella suopotkupallon MM-kultaa tänä kesänä.

- Mukavia reissuja ovat olleet, vaikka pallon käsittelyssä olisi parannettavaa. Välillä tuntuu että kompastuu palloon tai omiin jalkoihin. Onneksi ei tarvitse pelata niin tosissaan kuin salibandya, suollakin potkinut ”RSB-vahvistus” Anu Virta toteaa.

Joukkueen kokemattomuudestaan huolimatta RoPSin leidit voittivat ilman paitsiosääntöä pelatussa harjoitusottelussa saman seuran divarisarjaa pelaavat edustusnaiset pari viikkoa sitten. Tositoimiin leidit joutuvat tänä viikonloppuna Kemissä, josta äidit aikovat tulla kotiin Rovaniemelle nukkumaan, vaikka turnaus on kaksipäiväinen.

Katja Haavisto
© 2004 Lapin Kansa

Luettu 2303 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309