1200 kuutiota betonia pohjustaa katsomoa

Rovaniemen keskuskentän rakennustyöt etenevät hieman aikataulusta jäljessä.

 Koululaiset sivakoivat menemään ympäri Rovaniemen keskuskentän hiihtolatua. Juuri nyt ei uskoisi, että Rovaniemen Palloseura pelaa kentällä harjoiteottelun AC Oulua vastaan jo 20. maaliskuuta.

Kentän nelostien puoleiselle sivulle rakenteilla oleva uusi katsomo näyttää sekin maaliskuun lopussa jo erilaiselta.

Nyt valmiina ovat betonityöt, joihin kului ainesta yli 1200 kuutiota.

Perustan teräspilarit saapuvat rakennustyömaalle huomenna keskiviikkona ja julkisivun rakenteiden pystyttäminen käynnistyy. Teräsrakenteiden pystyttäminen kestää noin kaksi kuukautta.

– Perjantaina voi olla pystyssä jo kuusi pilaria, työmaan vastaava mestari Olavi Uusitalo Levi Rakennus Oy:stä kertoo.

Pylväiden päälle rakennetaan kattorakenteet, jolloin katsomon harjakorkeus nousee vielä viisi metriä tämän päivän korkeudesta.


Uuden katsomon rakentaminen etenee vajaan kuukauden aikataulustaan jäljessä.

Katsomon rakennuttajana toimivan Rovaseudun Markkinakiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Heikki Alaluusua kertoo syyksi teräsrakenteiden suunnitelmien myöhästymisen.

– Alkuperäinen ajatus oli, että katsomorakennus voidaan ottaa käyttöön jo kesäkuun alussa. Tämä tuskin tulee tapahtumaan.

Vastaava mestari Olavi Uusitalo arvioi ensimmäisen käyttöpäivän olevan juhannuksen aikoihin.

Katsomon virallinen luovutus on sovittu heinäkuun alkuun. Uusitalon mukaan sovitusta päivämäärästä pidetään kiinni.


Nyt valmiina ovat pukuhuoneen betonirakenteet. Yksi syy uuden katsomon rakentamiselle oli pukeutumistilojen päivittäminen nykypäivää vastaaviksi. Pukuhuoneiden päälle tulee 2000-paikkainen katsomo.

Rovaniemen vapaa-ajanlautakunta päätti vastikään, että rakennuksen noin 100 neliön kellaritilat rakennetaan musiikkiliikuntatilaksi. Katsomon suunnitteluvaiheessa kellarin kohdalle oli tehty vain tilavaraus.

Musiikkiliikuntasali nostaa ylläpitokustannuksia noin 500 eurolla kuukaudessa. Sen toteuttaminen maksaa 55 000 euroa. Salista tulee toinen Rovaniemen kaupungin ylläpitämä liikuntatila, toinen on uimahallin tiloissa.

Katsomon rakentaminen on pysynyt budjetissa. Sen kokonaishinta on 4,8 miljoonaa euroa.

Anna Ruohonen© 2015 Lapin Kansa

 


Tulosta