ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 11 lokakuu 2023 17:07

RoPS aloittaa Ykkösen nousukarsinnat vierasottelulla

Arvostele tätä artikkelia
(2 ääntä)

Ykkösen kaksiosaisessa karsintaottelussa vastaan asettuu perinteikäs jalkapalloseura Lahden Reipas. Otteluparin voittaja nousee ensi kaudeksi Ykköseen, hävinnyt jatkaa tämän kauden tapaan Kakkosessa.

Rovaniemen Palloseura sijoittui Miesten Kakkosen C-lohkossa lopulta kolmannelle sijalle OLS:n ja FC Vaajakosken jälkeen. Tämän seurauksena RoPS on mukana jatkokarsinnoissa, joissa selviää, mitkä joukkueet nousevat kaudelle 2024 perustettavaan uuteen Ykköseen. Kakkosen kaikista lohkoista nousee yksi joukkue ensi kaudella aloittavaan Ykkösliigaan ja yhteensä yhdeksän joukkuetta Ykköseen.

RoPS:n nuorelle joukkueelle pääsy karsintapeleihin on hyvä saavutus. Joukkue on tällä hetkellä hyvässä vireessä ja valmiina taistelemaan noususta.

- Todella hienot fiilikset tällä hetkellä, kuten varmasti kaikilla joukkueilla, jotka ovat jatkopeleissä mukana. Nämä on niitä kauden parhaita hetkiä. Me ollaan valmiita aloittamaan pelit vaikka heti, mutta koitetaan nyt malttaa vielä muutama päivä, kertoo päävalmentaja Ville Ulanen.

Ulasella on täysi luotto oman joukkueensa iskukykyyn myös lahtelaisia vastaan, joka pelasi runkosarjan Miesten Kakkosen A-lohkossa sijoittuen siinä neljänneksi.

- Joka peli lähdetään voittamaan ja tämä ei poikkea siitä millään lailla. Reippaasta on koossa tarvittavat tiedot kauden osalta ja kun pystymme ne huomioimaan ja käyttämään omia vahvuuksiamme, niin ihan varmasti taistellaan voitoista.

Ykköseen nousija selviää kahden ottelun yhteistuloksella. Karsintapeleissä ei ole voimassa vierasmaalisääntöä. Mikäli maalit ovat tasan kahden ottelun jälkeen, pelataan toisen osaottelun päätteeksi jatko-ottelu, 2 x 15 minuuttia. Voittaja on jatko-ottelussa enemmän maaleja tehnyt joukkue. Jos joukkueet ovat tasatilanteessa vielä jatko-ottelun jälkeenkin, suoritetaan rangaistuspotkukilpailu.

KARSINTA MIESTEN YKKÖSEEN

Ensimmäinen osaottelu
Reipas - RoPS
Lauantai 14.10.2023 klo 13:00
Kisapuisto Stadion TN, Lahti
Ottelu Palloliiton Tulospalvelussa


Toinen osaottelu
RoPS - Reipas
Lauantai 21.10.2023 klo 14:00
Rovaniemen Keskuskenttä, TN
Ottelu Palloliiton Tulospalvelussa

Luettu 1091 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309