ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 01 lokakuu 2023 19:21

Jännittävä jalkapallosyksy jatkuu - RoPS mukana Miesten Ykkösen nousukarsinnoissa

Arvostele tätä artikkelia
(6 ääntä)
RoPS:n edustusjoukkueet saivat heinäkuisessa Kapteeni Kutsuu -seurapäivässä Uuden Alun kasteen palokunnan toimesta. Molemmat nuoret joukkueet ovat kauden aikana nousseet hankalista paikoista ja yltäneet kokonaisuutena hyviin suorituksiin. Kuva: Roifoto/Matias Toropainen. RoPS:n edustusjoukkueet saivat heinäkuisessa Kapteeni Kutsuu -seurapäivässä Uuden Alun kasteen palokunnan toimesta. Molemmat nuoret joukkueet ovat kauden aikana nousseet hankalista paikoista ja yltäneet kokonaisuutena hyviin suorituksiin. Kuva: Roifoto/Matias Toropainen.

RoPS Naiset voitti kauden viimeisen ottelunsa Närpiössä 3-0 ja saavutti tavoitteen sijoittumisesta kolmen kärkeen.

Rovaniemen Palloseuran edustusjoukkueet lähtivät kauteen nuorilla ja uudistuneilla joukkueilla, uusien päävalmentajien johdolla. Kummankaan joukkueen harteille ei ladattu isoja menestysodotuksia.

Viisi kuukautta myöhemmin voidaan todeta, että kumpikin joukkue on suoriutunut erilaisten vaiheiden jälkeen varsin kiitettävästi. RoPS:n naiset asettivat itse tavoitteeksi sijoittua Naisten Kakkosen C-lohkossa kolmen kärkeen, ja tämän tavoitteen se myös saavutti.

- Kokonaisuutena tämä oli onnistunut kausi, koska joukkueen asettama tavoite täyttyi. Totta kai hieman nälkä kasvoi syödessä, kun hetkellisesti oli mahdollisuus olla lohkon kakkonen. Kauteen valmistautuminen ei ollut aivan paras mahdollinen ja alkukauden pelit olivat haastavia. Mutta alun jälkeen pystyimme koko ajan parantamaan suoritustasoa, mikä oli loistava suoritus nuorelta joukkueelta, kertoo päävalmentaja Juho Pernu.

Kauden nousujohteisuus lupaa hyvää myös seuraavaan kauteen, johon päästään valmistautumaan hyvistä lähtökohdista. Pernu jatkaa päävalmentajana myös ensi kaudella ja kertoo, että työ seuraavaa kautta silmällä pitäen on ollut käynnissä jo hyvän aikaa.

Miesten sarjajärjestelmä uudistuu – RoPS mukana karsintapeleissä

Miesten puolella jalkapallosyksyyn tuo oman mausteensa sarjajärjestelmäuudistus kaudelle 2024. Moni jalkapallon seuraaja on joutunut tarkastelemaan kaavioita Ykkösliigasta, Ykkösestä ja Kakkosesta useampaan kertaan päästäkseen perille uudesta systeemistä.

Ensi kaudella Veikkausliigan alle muodostetaan 10 joukkueen Ykkösliiga. Tähän pääsystä RoPS ei enää kamppaile, sillä se olisi vaatinut sijoittumista C-lohkossa kärkikaksikkoon. Kaudella 2024 Ykkösessä pelaa puolestaan 12 joukkuetta, ja näissä karsintakarkeloissa RoPS on mukana, sillä jo ennen kauden viimeistä ottelua on varmistunut, että RoPS sijoittuu lohkossa joko kolmanneksi tai neljänneksi.

Miesten joukkueen päävalmentaja Ville Ulanen oli lokakuun ensimmäisenä päivänä 3-1 voittoon päätyneen OTP-ottelun jälkeen suorastaan innoissaan siitä, että kautta päästään jatkamaan pitkälle syksyyn.

- Todella hieno fiilis OTP-matsin voitosta ja karsintoihin pääsystä! Peli oli meiltä hyvä ja toteutettiin juuri niitä asioita, mitä oltiin treenattu. Iso hatunnosto koko joukkueelle siitä, että pelisuunnitelmaan uskottiin ja sitä taitavasti toteutettiin. Tästä on todella hienoa jatkaa kautta kohti viimeistä KuPS-ottelua ja karsintapelejä.

RoPS:n viimeinen runkosarjaottelu pelataan sunnuntaina 8. lokakuuta klo 14:00 alkaen Rovaniemen Keskuskentällä. Vastaan asettuva KuPS Akatemia on ennen päätöskierrosta pisteen verran RoPS:n edellä kolmantena.

Tämän jälkeen edessä on kaksiosainen karsintaottelu – toinen kotona ja toinen vieraissa. Karsintojen pelipäivät ovat La 14.10. (ottelu 1/2) ja La 21.10. (ottelu 2/2). Vastustaja arvotaan kahdesta muusta lohkosta. Otteluparin voittaja pelaa ensi kaudella Ykkösessä ja häviäjä jatkaa tämän kauden tapaan Kakkosessa.

RoPS:n urheilutoimenjohtaja Jari Ilola iloitsee molempien edustusjoukkueiden verrattain hyvästä menestyksestä.

- Seuran puolelta nuorille joukkueille ei asetettu mitään menestystavoitteita tai -paineita. Se oli tiedossa, että molemmat joukkueet ovat yllätysvalmiita ja täynnä lupaavia pelaajia. Jo tässä vaiheessa voi sanoa, että kummatkin joukkueet ovat pelanneet hyvän kauden. Loput pelit voidaan pelata ilon kautta ja ilman paineita, hienoa että katsomossa saadaan jännittää loppuun asti.

Miesten Kakkonen
RoPS – KuPS Akatemia
Rovaniemen Keskuskenttä
su 8.10.2023 klo 14:00

Tietoa sarjajärjestelmäuudistuksesta Palloliiton verkkosivuilla: https://www.palloliitto.fi/ajankohtaista/ykkosliigan-ja-miesten-ykkosen-karsintojen-pelipaivat-selvilla/

 

Luettu 1568 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309