ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 18 kesäkuu 2022 17:00

RoPSilla kauden pisin vierasreissu: vastassa Närpes Kraft

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(7 ääntä)
Rovaniemen Palloseura kohtaa miesten Kakkosen vierasottelussa Närpes Kraftin.

RoPS kohtaa sunnuntaina kauden 8. sarjaottelussaan Närpes Kraftin. Ennakkoon luvassa on tasainen kamppailu sarjapisteistä, sillä joukkueet löytyvät taulukosta peräkkäisiltä sijoilta.

Rovaniemeltä Närpiöön kertyy matkaa noin 600 kilometriä. Joukkue lähti matkaan lauantaina, ja viettää yön Vaasassa, josta se matkaa sunnuntaina Närpiöön.

- Kauden pisin vieraspelireissu, joten fiilikset on katossa, vaikka kyseessä on haastava paikka vierailla, RoPSin päävalmentaja Aleksi Tanner kertoi innokkaana bussissa.

- On hienoa, että pääsemme paikalle jo edeltävänä päivänä. Pystymme valmistautumaan laadukkaasti ja pelireissu saadaan vedettyä urheilupuoli edellä.

Närpiössä joukkuetta odottaa ensimmäistä kertaa tällä kaudella luonnon nurmi. Tämän seurauksena joukkue kävi ottamassa alustaan tuntumaa Susivoudin kentällä.

- Otteluun valmistavat harjoitukset olivat poikkeuksellisesti Susivoudin kentällä. Ymmärrän, että Suomessa pelataan paljon pelejä tekonurmella, mutta on luonnon nurmella pelaamisessa oma erityinen fiiliksensä, Tanner sanoi.

- Ainakin viime kauden vierailulla Närpiössä kenttä oli todella hyvässä kunnossa. Tällä kertaa pelipäivälle on toki luvattu sadetta, joten märkä ja ei niin tuttu alusta voi olla meille haastava.

Närpes Kraft on toistaiseksi pelannut tällä kaudella Kakkosessa tappioitta: kaksi voittoa ja neljä tasapeliä. RoPSin valmennusryhmällä on ollut haasteita vastustajan pelitavan tarkkailussa.

- Närpes Kraftin pelaamista on ollut melko vaikeaa arvioida etukäteen. Olemme saaneet videomateriaalia vain muutamista peleistä, ja niissä he ovat pelanneet erilaisilla ryhmityksillä, Tanner kertoi.

- Tietenkään koskaan ei voi olla varma, miten vastustaja tulee ottelussa pelaamaan, mutta nyt meillä ei ole edes kovin vahvaa arvausta.

Närpes Kraftin joukkueesta löytyy useita mielenkiintoisia yksilöitä. Kokemusta löytyy sekä kovista ulkomaan sarjoista että Suomen korkeammista sarjatasoista.

- Viime vuoden Närpes-joukkueesta Andriy Yakolev oli pelannut Mestarien liigaa FK BATE Borisovissa. Hän ei toki ole enää mukana, mutta heillä pelaa esimerkiksi Ismet Pendek, joka on pelannut Bosnia ja Hertsegovinan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla yli 100 ottelua, ja Samir Isanovic tuli joukkueeseen viime kauden puolivälissä, ja ehti silti tehdä 13 maalia, joista kolme hän puski meitä vastaan, Tanner avasi.

- Suomalaispelaajista nostaisin esiin Kevin Pethin, joka on pelannut 73 veikkausliigapeliä ja Ykkösessä 49 ottelua.

RoPSin lähtökohdat otteluun ovat hyvät. Joukkueella on muutamia harmittavia poissaoloja, mutta ringissä riittää leveyttä.

- Meillä on hyvä 17 pelaajan ryhmä matkassa, jolla on alla normaali eli hyvä treeniviikko, Tanner sanoi.

- Keskisektorin loukkaantumiset meitä hieman kiusaa. Riku-Veli Niskan ja Weeti Wimmerin paluu on jo lähellä, mutta he eivät ehtineet mukaan ainakaan vielä. Heidän lisäksi nuorten maajoukkueleiriltä palannut Eelis Taskila on sivussa, mutta selvittiin hänen kohdalla ilmeisesti säikähdyksellä. Myös Eerik Kantola on tällä kertaa sivussa. Toivon mukaan kaikki luettelemani pelaajat ovat pelikunnossa muutaman viikon sisällä.

RoPS nousi viime ottelussaan VIFKiä vastaan tasoihin oltuaan heikon alun jälkeen häviöllä 0-2-lukemin. Kyseisessä ottelussa sinipaidoilta nähtiin varsin mallikasta pelaamista kankean alun jälkeen.

- Meidän tulee olla tällä kertaa alusta alkaen hyviä pallon kanssa ja aktiivisempia puolustussuuntaan. VIFKiä vastaan pelasimme jo 70 minuuttia hyvää jalkapalloa, ja nyt tavoitteena on venyttää tuo 90 minuuttiin ja lisäaika päälle.

Edellisestä vierasottelustaan RoPS haki kauden ensimmäisen vierasvoittonsa, kun se kukisti OTP:n lisäajan maalilla 1-0-lukemin.

- Isossa kuvassa haluamme viedä pelin kehittämisen prosessiamme eteenpäin, ja jatkaa vierasvoittojemme putkea, Tanner vitsailee yhden voitetun vieraspelin jälkeen.

Närpes Kraft - RoPS, sunnuntaina Mosedalissa 19. elokuuta kello 15:00

 

Luettu 921 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309