ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 12 kesäkuu 2022 13:31

RoPS väänsi pelin jälleen tasoihin loppuhetkillä - "Nuorella joukkueellamme on hurjasti luonnetta"

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(5 ääntä)
RoPS väänsi pelin jälleen tasoihin loppuhetkillä - "Nuorella joukkueellamme on hurjasti luonnetta" Anssi Kiuru
Rovaniemen Palloseura ja VIFK pelasivat lauantaina 2-2-tasapelin.

Rovaniemen Keskuskentällä nähtiin jälleen jännittävä jalkapallo-ottelu, kun RoPS isännöi vaasalaista VIFK:iä. Vierasjoukkue meni ottelun alkutaipaleella jo 2-0-johtoon, mutta RoPS kuroi eron umpeen, ja oli lähellä mennä ohikin.

- Kyllä tällä nuorella joukkueellamme on hurjasti luonnetta. En edes muista enää, kuinka monesti olemme tulleet lopuissa tasoihin tai ohi. RoPSin päävalmentaja Aleksi Tanner ylisti pelaajiaan.

- Ottelu oli hyvä tasonnosto edellisestä pelistämme. Olimme pallollisena selvästi parempia kuin OTP-ottelussa - ja myös kokonaisuutena. Totta kai pystymme edelleen olemaan parempia. 

Rovaniemeläisten suurin kehityskohde kyseisestä ottelusta oli ottelun alun pelaaminen. VIFK karkasi 18 minuutissa kahden maalin päähän, mutta tuon jälkeen RoPS pääsi otteluun hyvin mukaan.

- Meidän tulee pystyä pelaamaan ehjästi 90 minuuttia. Ei ole varaa antaa vastustajalle kahta maalia eteen. Nyt olimme ottelun ensimmäiset 20 minuuttia telineissä, mikä oli harmillista. Alkulämmittelystä lähtien kaikki kuitenkin viittasi siihen, että olemme hyvässä vireystilassa, mutta sitten päästimme kaksi maalia siihen alkuun, Tanner harmitteli.

Vaikean alun jälkeen RoPS sai kuitenkin juonesta kiinni, ja joukkue pystyi parantamaan pelaamistaan selvästi. Ensimmäinen palkinto tuli 55. peliminuutilla, kun Tatu Lakela kavensi ottelun. Seuraavaa osumaa saatiin odottaa tältä kaudelta tuttuun tapaan ottelun viimeisille hetkille: 89. peliminuutille. Tällä kertaa tasoitusosumasta vastasi hyvässä maalivireessä ollut Eetu Venäläinen, jolle maali oli jo kauden neljäs.

- Vaikean alun jälkeen teimme ison tasonnoston. Olen sitä mieltä, että VIFK voi olla enemmän tyytyväinen yhteen pisteeseen kuin me, vaikka me siinä lopussa tasoitimmekin. Uskon, että jos ottelu olisi jatkunut vielä hetken, olisimme todennäköisesti saaneet voittomaalin tehtyä. Vastustajalta alkoi loppumaan bensa koneesta.

- VIFK oli päästänyt tällä kaudella ennen tätä peliä kolme maalia koko sarjassa. Me onnistuimme tekemään kaksi ja paikkoja oli kyllä useampaankin.

Ottelun lopussa RoPS haki vielä vimmatusti voittomaalia ja pääsikin lähelle, mutta tällä kertaa palloa ei saatu sisään.

- Emme mekään olleet lopussa enää tuoreita, mutta oli meillä virtaa. Olemme fyysisesti todella hyvässä kunnossa, Tanner sanoi.

- Vaihtopelaajilta oli jälleen hyvät esitykset. Hienoa, että saamme onnistumisia laajalla rintamalla. Aaro Tiihonen otettiin hieman varotoimenpiteenä vaihtoon, mutta Kimi Isometsä tuli hyvin sisään, toinen vaihtopelaajamme Eetu Venäläinen teki tasoituksemme ja Kirill Bullat on niin taitava pelaaja, että aiheutti vastustajille vaikeuksia.

Kyseessä oli RoPSin kauden 4. kotipeli. Tähän mennessä joukkue on ollut tappioton aina Keskuskentällä pelatessaan.

- Olen erittäin tyytyväinen siihen, että kotitaikamme säilyi. Haluamme olla vastustajille vaikea paikka vierailla.

Seuraavaksi RoPS kohtaa vieraskentällä Närpes Kraftin sunnuntaina 19. kesäkuuta.

- Hommat jatkuu. Alamme valmistautumaan kauden pisimpään vierasreissuumme, kun sunnuntaina pelaamme Närpes Kraftia vastaan. Heillä on paljon kokeneita ulkomaalaistaustaisia pelaajia, luonnonnurmikenttä ja koko kylä kannustamassa.

RoPS - VIFK 2-2 (0-2)
0-1 Etoka 10'
0-2 Lo Giudice 18'
1-2 Tatu Lakela 55'
2-2 Eetu Venäläinen 89'

Ottelutapahtumat ja kokoonpanot Palloliiton tulospalvelusta:

 

Luettu 842 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309