ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 02 kesäkuu 2022 23:20

RoPS haki Oulusta täyden pistepotin - lisäaika ei jättänyt taaskaan kylmäksi

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(7 ääntä)
Rovaniemen Palloseura voitti Oulun Työväen Palloilijat 1-0-lukemin. Ottelun ainoan maalin teki Aapo Savolainen ottelun lisäajalla.

RoPS haki torstai-iltana kauden ensimmäisen vierasvoittonsa, kun se kukisti OTP:n Castrenin kentällä 1-0-lukemin. Ottelu alkoi jo näyttämään maalittomalta tasapeliltä, kunnes 92. minuutilla Tatu Lakelan kulmapotku löysi Aapo Savolaisen, joka puski pallon maaliin.

- Upea ryöstöretki Oulusta, Tanner iloitsi pelin jälkeen.

Vaikka RoPS saikin kotimatkalleen mukaan arvokkaat kolme pistettä, ei päävalmentaja Tanner ollut täysin tyytyväinen näkemäänsä. OTP hallitsi kenttätapahtumia isossa kuvassa, mutta RoPSin alakerta kesti hienon ottelun pelanneen maalivahti Lauri-Eemil Vetrin johdolla.

- Tämä oli kokonaisuutena meidän tämän kauden huonoin peli. Eikä pidä ottaa vastustajalta mitään pois. He tekivät pelaamisestamme vaikeaa, Tanner kommentoi.

- Jos jotkut peleistämme ovat kääntyneet vastustajillemme pelitapahtumien vastaisesti, niin tänään se meni kyllä toisinpäin. Pelitapahtumiin ja maalipaikkoihin nähden emme olisi täysin ansainneet kolmea pistettä, mutta maalit ratkaisevat.

RoPSin ongelmat kumpusivat ensisijaisesti heikosta pallollisesta tekemisestä. Usein hyvin palloa liikuttava rovaniemeläisjoukkue ei onnistunut tällä kertaa syöttötyöskentelyssään.

- Olimme etenkin pallollisesti tosi heikkoja läpi pelin - varsinkin ensimmäisellä jaksolla. Teimme todella paljon harhasyöttöjä. Piti muistuttaa pelaajille puoliajalla, että tässä meidän pallonhallintajutussa on tavoitteena syöttää palloa sinipaitaisille eikä punapaitaisille.

- Onneksi selvisimme siitä ensimmäisestä jaksosta. Saimme puoliajalla kopissa pelaajia vähän hereille, ja meidän pallollinen pelaamisemme alkoi parantua. Pääsimme OTP:n prässin alta useammin ja kontrolloiduimmin ulos. Toki maaliodottamat olivat varmasti OTP:lle myös toisella jaksolla.

RoPSin pelit ovat tällä kaudella olleet JBK-ottelua lukuun ottamatta dramaattisia viimeisten minuuttien osalta. Sama trendi jatkui torstaina, ja tällä kertaa maali tuli sinipaitojen näkökulmasta oikeaan päätyyn.

- He jättivät riskillä kolme pelaajaa ylös meidän kulmapotkussamme. Tämä avasi meille lisää tilaa rangaistusalueelle. Tatu laittoi hyvän pallon maalille, jonka Aapo puski mallikkaasti sisään 92. minuutilla, kun tuomari oli antanut kolme minuuttia lisäaikaa. Näin saatiin aika maukas ryöstöretki aikaiseksi.

Pelaajista Tanner nosti esiin jo mainitun maalivahti Vetrin. Hänen lisäkseen kehuja jaettiin vaihdosta kentälle tulleille pelaajille.

- "Late" piti meitä kyllä pystyssä. Hän pelasi upean pelin. Useampi huipputorjunta, haki keskityksiä ja oli kaiken kaikkiaan mies paikallaan, Tanner kehui.

- Vaihtopelaajat tulee myös nostaa esiin. Vaihdoimme puoliajalla Jegorin [Petrishin] ja Miken [Kiljunen] kentälle, ja myöhemmin Weetin [Wimmer], Mikaelin [Salmela] ja Villen [Ojala]. He toivat hyvin virtaa.

RoPSin seuraava ottelu on vasta 11. kesäkuuta VIFK:iä vastaan Rovaniemellä. Joukkue on pelannut tiheään tahtiin ja harjoitellut kovaa jo pitkään, joten yksi kevyempi viikonloppu otetaan mieluusti vastaan.

- Vapaa viikonloppu tulee kyllä ihan hyvään paikkaan. Sen jälkeen saamme ehjän treeniviikon ja pääsemme valmistautumaan huolella VIFK-peliin.

- Olemme pelanneet maaliskuun lopusta asti joka viikko vähintään yhden pelin, joten kyllä se alkaa vähän näkymään. Yhdeksän päivän tauko pelien välissä tulee ihan tarpeeseen. Pelaajat saavat vähän vetää happea.

OTP - RoPS 0-1 (0-0)

0-1 Aapo Savolainen 90+2

Kokoonpano ja ottelutapahtumat Palloliiton tulospalvelusta: https://tulospalvelu.palloliitto.fi/match/2389199/lineups

 

Luettu 1303 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309