ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 29 touko 2022 20:58

RoPS nousi lopussa tasoihin JS Herculesta vastaan - "Tappioton kotitaikamme säilyi"

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(2 ääntä)
RoPS ja JS Hercules pelasivat 2-2-tasapelin. RoPSin maalit teki Tatu Lakela ja Aapo Savolainen.

Rovaniemen Palloseura ja JS Hercules kohtasivat toisensa sunnuntaina Keskuskentällä. Ottelu päättyi 2-2-lukemiin, kun RoPS onnistui jälleen tekemään tärkeän maalin ottelun viimeisillä hetkillä. Varsinaista peliaikaa oli jäljellä enää kaksi minuuttia, kun Aapo Savolainen tasoitti ottelun erikoistilanteesta. Rovaniemeläisten ensimmäisen jakson maalin teki Tatu Lakela suoraan vapaapotkusta.

- Mukavaa, että tappioton kotitaikamme säilyi, kun pystyimme nousemaan lopussa tasoihin, RoPSin päävalmentaja Aleksi Tanner sanoi ottelun jälkeen.

- Kyllä tästä jäi silti paljon parannettavaa - ainakin toisen jakson osalta.

Ottelu oli RoPSin näkökulmasta pelillisesti hieman kaksijakoinen. Ensimmäisellä puoliajalla RoPSin pelaaminen oli hyvää, mutta joukkue ei pystynyt yhtä laadukkaaseen esitykseen jälkimmäisellä 45-minuuttisella.

- Ensimmäinen jakso oli aika hyvä. Puoliajalla oli sellainen tunne, että tämä pystytään kääntämään voitoksi. Onnistuimme hyvin niissä asioissa, joissa halusimmekin. Olimme melko vaarallisia, juoksimme paljon selustaan ja näytti siltä, että Hercules tulee vielä katkeamaan.

- Toisella jaksolla oma pallollinen pelaamisemme olikin sitten melko vaatimatonta. Emme saaneet liikutettua ja juoksutettua Herculesta niin paljoa, mitä halusimme.

Kolmen pisteen metsästämistä vaikeutti tänään suuresti, kun Hercules onnistui maalinteossa kahdesti. Tanner harmitteli, että oululaisten osumat tulivat sellaisten asioiden kautta, joita on yritetty terävöittää viime aikojen harjoituksissa.

- Olemme käyneet paljon läpi boksin puolustamista, mutta kyllä edelleenkin olimme ajoittain vähän löysiä, annoimme huonosti tukea ja pelaajat olivat välillä huonosti merkattuna. Vastustaja teki kaksi hienoa maalia niistä.

RoPSilta puuttui muutamia tärkeitä pelaajiaan ottelun kokoonpanosta. Esimerkiksi joukkueen kapteeni Samuel Olabisi ei pelannut, mutta hänen odotetaan palaavan jo seuraavaan otteluun.

- Sam jäi pelistä pois vähän varotoimenpiteenä. Hänellä on ollut pientä vaivaa jo pitkään, joten ajattelimme, että on järkevämpää huilata yhden ottelun verran. Erik Kantola pystyi toki hoitamaan Samin roolin todella hyvin topparin paikalla.

Alex Tolra tippui kokoonpanosta pelipäivänä, mutta kyseessä ei ole mitään vakavaa. Riku-Veli Niskan suhteen näyttää siltä, että menee vielä hetki, että saamme hänet kuntoon. Daniel Salmelan kohdalla toivomme, että hän olisi jälleen pelikunnossa muutaman viikon sisällä. 

RoPS pelaa seuraavan ottelun jo tulevana torstaina, kun se matkustaa Ouluun OTP:n vieraaksi.

- Hommat jatkuu. Nyt on kolme päivää aikaa palautua ja valmistautua torstain OTP-peliin. Tänään menee varmaan valmennuksella melko myöhään, että saadaan videot tehtyä huomista varten.

- Lähdemme haastamaan OTP:n ulkomaalaisvahvistuksilla varustettua ryhmää. Tavoitteena on palata voittojen tielle, ja ottaa ensimmäiset vierasvoittomme.

RoPS - JS Hercules 2-2 (1-1)

0-1 Vääräniemi 16'
1-1 Tatu Lakela 28'
1-2 Myllys 68'
2-2 Aapo Savolainen 2-2

Kokoonpano ja ottelutapahtumat Palloliiton tulospalvelusta: https://tulospalvelu.palloliitto.fi/match/2389198/lineups

Luettu 987 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309